Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tunnustatakse Eesti maatoitu (2007-04-11 17:38:52)


Neljapäeval, 12. aprillil toimub Põltsamaa Ametikoolis (Põltsamaa vald, Väike-Kamari küla) Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja (EPKK) korraldusel kolmandat korda maatoitude ja toodete hindamine ja tunnustamine.

Tänavu on taas tunnustuse taotlejaid üle Eesti: nii Saare- ja Hiiumaalt kui ka Põlva-, Jõgeva-, Tartu-, Võru-, Valga- ja Lääne-Virumaalt. Hindamisele esitatud toitude ja toodete nimekiri on väga mitmekesine, ekspertide hinnangut oodatakse nii suitsusele lambakintsule kui speltaküpsistele, sültidele, keedistele, juustudele jne.

Hindamisele esitatavad tooted ja toidud valmistatakse kas ametikooli köögis või tuuakse kohale ja serveeritakse ekspertidele. Hindamisel keskendutakse eelkõige kvaliteedile, kuid lisaboonuse annab toidu või toote juurde käiv lugu ja serveering. Ekspertkomisjon hindab tooteid sensoorse analüüsi teel. Ekspertkomisjoni kuuluvad sõltumatud toiduspetsialistid ja maaturismi esindajad.

Tunnustatud Eesti Maatoidu projekti algatas EPKK 2005. aastal toidukvaliteedi programmi raames. Projekti väljatöötamise tingis vajadus tutvustada maaelu ja maaettevõtlust läbi omapäraste ja maitsvate toitude, tõstes esile väikeettevõtetes valmistatavaid tooteid ja toite. Üks projekti eesmärke oli ka suunata neid tegelema rohkem tootearendusega. Väljaantav tiitel Tunnustatud Eesti Maatoit pakub võimaluse saada hinnang oma toodangule ka nendele toidukäitlejatele, kes kasutavad otseturustust.

Oma toitudele ja toodetele võivad tiitlit taotleda kõik maal tegutsevad väikeettevõtjad. Tarbija leiab tunnustuse saanud toidud ja tooted üles tänu EPKK korraldatavale laialdasele meediakampaaniale ja teab neid turismitaludest ning teistest maal asuvatest toitlustuskohtadest küsida. EPKK tutvustab tunnustatud maatoite ja -tooteid ka erinevatel messidel ning muudel avalikel üritustel.

Projektijuhid soovivad, et maatoitude ja -toodete valmistamisel hinnataks traditsioone, kuid ei unustataks ära ka uuenduslikku lähenemist.

Kava:

Kell 10-15 Toitude valmistamine, esitlemine, hindamine Põltsamaa Ametikoolis (Põltsamaa vald, Väike-Kamari küla). Osalevad ainult taotlejad ja eksperdid.

Kell 16 - Põltsamaa veinikeldri külastamine (eelregistreerimisega).

Kell 17 - Pidulik Tunnustatud Eesti Maatoit tunnistuste kätteandmine Põltsamaa Ametikoolis. Õhtujuht Margus Kastor, esinevad Põltsamaa taidlejad. Hinnatud toodete ja toitude eksponeerimine.

Lisainfo: EPKK kvaliteedijuht Ave Kingu, tel. 600 9349, e-post:ave@epkk.ee.

Allikas: EPKK 11.04.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.