Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2021-09-21 07:37:03)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 200 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli kolm avaliku korra rasket rikkumist, 103 varavastast kuritegu, sealhulgas 69 vargust ning kaks sõidukivargust ja omavolilist kasutamist. Registreeriti 16 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles said viga 16 inimest. Tabati 57 alkoholi- ja kolm narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati kaheksa sisenemiskeeldu, riigist saadeti välja kolm isikut, tuvastati neli Schengeni viisaeeskirja rikkumist ning kaks riigipiiri ebaseaduslikku ületust.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

17. septembril anti teada, et Kesklinnas Narva maanteel ründasid seni tuvastamata isikud 39-aastast joobes meest ja tekitasid talle kehavigastusi. Kiirabi toimetas mehe haiglasse.

17. septembril tuli teade, et Kesklinnas Roosikrantsi tänaval tekkis mitme inimese vahel füüsiline konflikt, mille käigus ründas 19-aastane mees 20-aastast naist, kellest mõlemad said ka viga. Kiirabi toimetas mõlemad inimesed haiglasse, juhtunu täpsed asjaolud on selgitamisel.

18. septembril teatati, et Nõmmel Vabaduse puiestee maja korteris lõi 37-aastane joobes mees endale tuttavat 27-aastast naist. Politsei saabumise ajaks oli mees lahkunud. Konflikti juures viibis ka kaks alaealist last.

18. septembril laekus teade, et Põhja-Tallinnas Tööstuse tänava kaupluses lõi 34-aastane mees 44-aastast meest näkku, põhjustas talle valu ja kehavigastuse. Politsei pidas mehe kinni.

18. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Kari tänava maja korteris ründas 36-aastane mees oma poega, 18-aastast meest, tekitas talle valu ja kehavigastuse. Konflikti juures viibis ka alaealine laps.

18. septembril anti teada, et Kesklinnas Uus-Sadama tänava majutusasutuse numbritoas lõi 26-aastane mees oma elukaaslast, 30-aastast naist ning põhjustas talle valu ja kehavigastusi. Politsei pidas mehe kinni.

18. septembril tuli teade, et Kesklinnas Pronksi tänaval lõi seni tuvastamata mees 21-aastast meest näkku, tekitades talle valu ja kehavigastuse.

19. septembril teatati, et Kesklinnas Lüüsi tänaval lõi seni tuvastamata mees 36-aastast meest ja lahkus.

19. septembril tuli teade, et Kesklinnas Toompuiestee majutusasutuse numbritoas lõi 47-aastane mees endale tuttavat 44-aastast naist. Naine oli alkoholijoobes.

Vargus

17. septembril teatati, et Kesklinnas Koidu tänaval on öö jooksul hoovist varastatud lukustatud jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 1140 eurot.

18. septembril anti teada, et Põhja-Tallinnast Vana-Kalamaja tänava majast on ajavahemikult 16. septembri õhtust 18. septembri pärastlõunani varastatud panipaigast jalgratas. Vargusega tekitatud kahju on 1500 eurot.

Kelmus

16. septembril teatati, et 47-aastane Lasnamäel elav naine sai telefonikõne inimeselt, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja ütles, et tema arvelt on tehtud kahtlane tehing. Seejärel paluti naisel siseneda panka selleks, et panna pangakaardile kaitseprogramm. Naine tegi nagu palutud ja avastas hiljem, et tema kontolt on kantud üle võõra inimese kontole 6200,90 eurot.

17. septembril sai 51-aastane Haaberstis elav mees telefonikõne väidetavalt Swedbankist ja öeldi, et tema kontolt üritatakse maksta ühele veebipoele raha. Mehega räägiti pikalt ja seejärel paluti tal minna internetipanka, kuhu sisenedes nägi mees, et on vaja sisestada Smart-ID PIN-2, mida ta tegigi. Seejärel tehti tema kontolt kohe makse summas 8000 eurot teise panka mehele tundmatu isiku kontole. Mees sõitis seejärel kohe pangakontorisse ja tegi avalduse raha tagasikutsumise kohta.

17. septembril tuli teade, et päev varem sai 38-aastane Lasnamäel elav mees telefonikõne end Swedbanki töötajana tutvustanud inimeselt, kes väitis, et mehe pangaarvelt on püütud teha kahtlasi ülekandeid. Seejärel paluti mehel siseneda panka selleks, et panna pangakaardile peale kaitseprogramm. Avaldaja tegi nagu palutud ja avastas hiljem, et tema kontolt on kantud võõrale kontole üle raha summas 9998,32 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

18. septembril tuli teade, et Kiili vallas asuva maja korteris lõi 34-aastane naine oma elukaaslast, 28-aastast meest klaaspudeliga pähe, põhjustades talle valu ja kehavigastusi. Mõlemad osapooled olid alkoholijoobes, konflikti juures viibisid ka alaealised lapsed.

19. septembril anti teada, et Maardu linnas Keemikute tänaval lõi seni kindlaks tegemata mees 32-aastast meest näkku, tekitades talle valu ja vigastusi.

Vargus

Piiriturvalisus

17. septembril tõkestati Tallinna lennujaamas Eestisse sisenemine kahel Ukraina kodanikust mehel, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Inimesed paigutati tagasilennuni kinnipidamiskeskusesse.

17. septembri hommikul lahkus Tallinna lennujaamast Kiievisse Ukraina kodanikust mees, kellele oli Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituses koostatud ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldatud sissesõidukeeld üheks aastaks.

18. septembril tõkestati Tallinna Vanasadamas Eestisse sisenemine Türgi kodanikust mehel, kellele on kehtestatud sissesõidukeeld Schengeni alale. Mehele koostati koheselt sundtäidetav ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja ta lahkus tagasi Helsingisse.

18. septembril tõkestati Tallinna lennujaamas Eestisse sisenemine Türgi kodanikust mehel, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Mehele väljastatud Eesti Schengeni viisa tunnistati kehtetuks ja ta lahkus samal õhtul tagasi Antalyasse.

19. septembril kontrolliti Tallinna lennujaamas Eestist lahkumisel Ukraina kodanikust meest, kes oli viibinud Eestis seadusliku aluseta 370 päeva. Mehele koostati lahkumisettekirjutus, määrati rahatrahv ja määrati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

19. septembril lõpetas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus viisavaba viibimisaja Ukraina kodanikust mehel, kes pani toime varavastase süüteo ja töötas Eestis seadusliku aluseta. Mehele koostati lahkumisettekirjutus ja kehtestati üheks aastaks sissesõidukeeld.

19. septembril tõkestati Tallinna lennujaamas Eestisse sisenemine neljal Ukraina kodanikul (kolmel mehel ja ühel naisel), kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Inimeste Schengeni alale saabumise eesmärk oli illegaalne töötamine Eestis. Samal õhtul lahkusid nad lennuga Kiievisse.

19. septembril koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus sundtäidetava lahkumisettekirjutuse Ukraina kodanikust mehele. Mehele määrati kaheks aastaks sissesõidukeeld.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

19. septembril sai politsei väljakutse Tartus Narva maanteel asuvasse meelelahutusasutusse, kus omavahel olid rüselema läinud kaks meest. Kähmluses sai viga 52-aastane mees, kes tervisekontrolliks haiglasse pöördus. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Vägivald võimuesindaja vastu

19. septembri õhtupoolikul lõi 16-aastane noormees Tartus Turu tänava kaubanduskeskuse juures ametikohustusi täitnud politseinikku. Nooruk peeti kuriteos kahtlustavana kinni. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

19. septembri hilisõhtul sai häirekeskus teate, et Viljandis A. Irve tänaval muutus noor mees agressiivseks, lõhkus kortermaja üht ust ning purustas maja ees seisnud sõiduauto aknaklaasid. Teatele reageerinud politseinikud tabasid mehe ning andsid tervisekontrolliks üle meedikutele. Ajal, mil meedikud mehele esmaabi osutasid, muutus ta aga uuesti agressiivseks ning lõi üht meedikut. Mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ning juhtunu täpsemaid asjaolusid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

17. septembril tõkestati Kagu piiripunktides Eestisse sisenemine viiel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused. Isikud lahkusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

19. septembril kella 15.30 ajal kontrolliti Koidula piiripunktis Eestist väljuval suunal Kasahstani Vabariigi registreerimismärgiga Toyota Previat, mida juhtis 1968. aastal sündinud Kasahstani Vabariigi kodanik. Kontrolli käigus avastati, et sõiduki registreerimistunnistus oli manipuleerimistunnustega. Masin paigutati täiendavateks menetlustoiminguteks arestiaeda, juht suundus tagasi Eesti Vabariiki.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargus

18. septembril sai politsei teate, et Rakveres kinniselt territooriumilt varastati paat. Esialgne kahju on kokku 4500 eurot.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

17. septembril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Maleva tänava korteris lõi 31-aastane mees oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

17. septembril sai politsei teate, et Toila vallas tekitas 59-aastane mees füüsilist valu oma abikaasale. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

19. septembril sai politsei teate, et Narvas Pähklimäe tänaval lõi 68-aastane mees korduvalt oma abikaasat. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Kelmused

Politseile teatas 62-aastane Kohtla-Järvel elav naine, et ajavahemikul 6. septembrist kuni 13. septembrini paluti tal erinevate ettekäänete abil teha ülekanne Ukrainasse Western Union kaudu. Kahju on kokku 200 eurot.

17. septembril sai politsei teate, et 16. septembril helistas Narvas elavale 66-aastasele naisele vene keelt kõnelev isik, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja palus avaldajal kinnitada mobiili ID abil talle edastatud koodid. Kahju on kokku 1850 eurot.

Vargus

17. septembril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel toidukauplusest varastati erinevaid tooteid. Kahju on kokku ligikaudu 147 eurot.

Piiriturvalisus

17. septembril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi kaks Venemaa Föderatsiooni kodanikku, sest nad ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

18. septembril avastasid piirivalvurid, et hõljuk kahe Venemaa Föderatsiooni kodanikuga pardal on ületanud ajutist kontrolljoont Venemaalt Eesti suunas. Juhtumist informeeriti Venemaa Föderatsiooni piirivalve kordonit. Venemaa Föderatsiooni piirivalve pidas isikud kinni.

18. septembril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi seitse Venemaa Föderatsiooni kodanikku, sest nad ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

19. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1973. aastal sündinud Ameerika Ühendriikide kodanikku, kes viibis Eestis seadusliku aluseta. Naisele koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

19. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestist väljumisel 1972. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kes viibis Eestis seadusliku aluseta. Mehele tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja kohaldati sissesõidukeeld kolmeks aastaks. Isik suundus Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
19. septembril sai politsei teate, et Haapsalus kortermajas lõi 36-aastast naist üks tema tuttav. Naine sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Pärnumaa

Vargused
17. septembril sai politsei teate, et viimase pooleteise nädala jooksul on Pärnus Suur-Jõe tänaval sisse murutud ühe ettevõtte ruumidesse, kust on varastatud sularaha, aku ja erinevaid tööriistu. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 260 eurot.

19. septembril teatati politseile, et Pärnus Riia maanteel varastas 29-aastane naine kauplusest erinevaid tooteid. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 260 eurot.

20. septembril sai politsei teate, et viimase kahe päeva jooksul on Pärnus Suure-Jõe tänaval sisse murtud kauplusesse, kust on varastatud tööriistu. Tekitatud varaline kahju on selgitamisel.

Kelmus
17. septembril sai politsei teate, et kaks aastat tagasi pakkus üks välismaa automüüja 49-aastasele mehe müügiks sõiduautot Mercedes-Benz. Mees soovis sõidukit osta ning tegi mitu erinevat ülekannet välismaale et tasuda sõiduki broneerimistasu, ettemaks ja vahendustasu. Tänaseni ei ole mees sõidukit kätte saanud ning temaga suhelnud müüja ning vahendaja on seda põhjendanud vaid erinevate ettekäänetega. Esialgsetel andmetel on tekitatud varaline kahju ligi 13 500 eurot.

Saaremaa

Kelmus
17. septembril teatati politseile, et esmaspäeval sai 63-aastane naine venekeelse telefonikõne, milles teatati, et tema pangakontol on tehtud kahtlaseid tehinguid. Usalduse võitmiseks nimetas helistaja naise pangakaardi neli viimast numbrit ning krediitkaardi tagaküljel oleva CVC koodi. Naine sisestas helistaja palvel neljal korral enda Mobiil-ID PIN-koodi. Selle tulemusel tehti naise pangakontolt omavoliliselt kokku mitu makset ühe välismaa maksevahendaja pangakontole. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 580 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.