Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-09-17 08:10:49)

 

Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti 54 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 30 varavastast kuritegum, sh 19 vargust.

Toimuks kaks liiklusõnnetust, milles sai vigastada kaks inimest. Eelmise ööpäeva jooksul tabati kuus alkoholi tarvitanud mootorsõiduki juhti.

Piiril väljastati kuus sisenemiskeeldu, Eestist saadeti välja üks välismaalane, registreeriti üks piirirežiimi ja dokumendikohustuse rikkumine.

Põhja prefektuur

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

15. septembril teatati, et Kesklinnas Rävala puiesteel lõi 71-aastane mees 46-aastast meest noaga kätte. Kiirabi viis kannatanu haiglasse.

15. septembril tuli teade, et Kesklinnas Suur-Karja tänaval lõi 19-aastane mees 21-aastast meest näkku, põhjustas talle valu ja kehavigastusi. Kiirabi viis kannatanu haiglasse.

Vargus

15. septembril anti teada, et Kesklinnast Lastekodu tänavalt on ajavahemikul 11.-15. septembrini varastatud jalgratas, mis oli lukustatud. Vargusega tekitatud kahju on 400 eurot.

Kelmus

15. septembril teatati, et 10. septembril helistas 48-aastasele Põhja-Tallinnas elavale mehele tundmatu vene keelt kõnelev mees, kes teatas, et avaldaja arvelt kantakse raha maha. Mees suunas kõne naisele, kes teatas, et tuleb paigaldada AnyDesk kaitseprogramm ja aitas selle paigaldamisel. Hiljem selgus, et pangaarvelt on varastatud kahel korral: 839 eurot ja 2800 eurot. Kokku sai mees kahju 3639 eurot.

15. septembril laekus teade, et 10. septembril helistas 36-aastasele Lasnamäel elavale naisele väidetav Swedbanki töötaja, kes ütles, et keegi üritab varastada raha tema pangakaardilt. Naisel paluti sisestada Smart-ID paroolid, et tema kaardi saaks blokeerida. Naine sisestas Smart-ID paroole mitu korda ja avastas lõpuks, et tema kontolt on kadunud 2991,10 eurot.

Harjumaa

Kelmus

15. septembril anti teada, et 6. septembril võttis 36-aastase Maardus elava naisega ühendust tundmatu isik, kes esitles ennast Swedbanki töötajana ja teatas, et keegi isik Venemaalt tahab tema pangakontolt maha võtta 300 eurot. Sellise tegevuse vältimiseks pidi naine telefonikõne ajal mitmeil korral sisestama Smart-ID PIN-koode. Kõne lõppedes sisenes naine enda Swedbanki kontole ja avastas, et tema teadmata oli tema pangakontolt tehtud ülekanne teises pangas olevale teise isiku kontole summas 3900 eurot.

Piiriturvalisus

15. septembril tõkestati Tallinna lennujaamas Eestisse sisenemine Ukraina kodanikust mehel, kellele on Poolas tehtud otsuse alusel kehtestatud Schengeni alale sissesõidu keeld. Mees toimetati kuni riigist lahkumiseni kinnipidamiskeskusesse.

Lõuna prefektuur

Võrumaa

Kehaline väärkohtlemine

15. septembril sattusid politseinikud Võru vallas peale olukorrale, kus seisvas sõiduautos viibinud elukaaslased omavahel tülli ning rüselema läksid. Politseinikud sekkusid tülisse, lahutasid riidlevad kaasad ning toimetasid nad asjaolude selgitamiseks jaoskonda. Kumbki neist meedikute abi ei soovinud ega vajanud. Juhtunu täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Piiriturvalisus

15. septembril tõkestati Koidula piiripunktis riiki sisenemine Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kuna tal puudus kehtiv viisa. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

15. septembril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse siseneval suunal Venemaa Föderatsiooni numbrimärgiga Mercedese veokit ning avastasid selle kabiini läbivaatusel elektrišokirelva, mis on tsiviilkäibes keelatud. Juht ühes keelatud esemega anti menetlustoimingute läbiviimiseks üle maksu- ja tolliametnikele.

Lääne prefektuur

Hiiumaa

Kehaline väärkohtlemine
15. septembril sai politsei teate, et nädalavahetusel Hiiu maakonnas lõi 46-aastane mees oma tuttavat 64-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
15. septembril teatati politseile, et Haapsalus raudteejaama lähistel tõukas seni tuvastamata mees 60-aastast meest, kes kukkus ja sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine
15. septembril sai politsei teate, et Paikuse alevis ühe eramu lähistel ähvardas seni tuvastamata mees 22-aastast meest ning lõi teda. Kõik juhtunu üksikasjad on selgitamisel.

Kelmused

14. septembril teatati politseile, et augusti alguses tegi 55-aastane naine ühele investeerimisplatvormile konto ning kandis sinna esimese sissemakse. Seejärel võeti erinevate inimeste poolt naisega ühendust ning prooviti teda veenda laenu võtma. Naine kandis 300 eurot ühe meesterahva pangkontole eesmärgiga investeerida ning võttis seejärel, eelneva veenmise tulemusena, erinevatest kiirlaenu asutustest laenu. Tänaseks on naine tagasi saanud ainult 300 eurot, mis ta kandis ühe mehe pangakontole, ülejäänud aga mitte. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 13 080 eurot.


15. septembril teatati politseile, et 79-aastane naine leidis Facebooki lehelt investeerimisvõimalust pakkuva reklaami. Reklaam juhatas naise ühele veebilehele, kus ta täitis ära ankeedi oma kontaktandmetega. Mõne aja pärast võeti naisega telefonis ühendust ning paluti tema arvutile ligipääsu AnyDesk programmi abil. Naine andis oma arvutile ligipääsu ning helistaja tegi programmi abil mitmeid ülekandeid ning naine kinnitas kõik need Mobiili-ID PIN-koodidega. Kuna näiliselt veebilehel naise investeeringud järjest kasvasid, siis soovis ta tagasi oma pangakontole kanda, ent see tal ei õnnestunud. Veebilehe tugiaadressilt küsitakse naiselt vaid raha juurde. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 14 505 eurot.

Vargus
15. septembril teatati politseile, et üle-eelmisel nädalal on Pärnus Väike-Jõe tänaval maja seina äärest ära varastatud kümme erinevat õnge. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 640 eurot.

Raplamaa

Arvutikelmus
15. septembril sai politsei teate, et kahe päeva eest sõlmiti ebaseaduslikult interneti teel 43-aastase mehe nimele ühe mobiilioperaatoriga osamaksetega müügileping, millega soetati iPhone 12 mini. Mobiiltelefon väljastati läbi pakiautomaadi. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 680 eurot.

Ida prefektuur

Lääne-Virumaa

Vargus

15. septembril teatati politseile, et Tapa linnas varastas 44-aastane mees süstemaatiliselt pikema aja vältel ettevõttelt vanarauda ja erinevaid varuosasid. Kahju on kokku 1600 eurot. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Ida-Virumaa

Vargus

15. septembril teatas 42-aastane mees politseile, et päev varem varastati tema Narvas Energia tänaval asuvast korterist erinevaid esemeid. Juhtumi täpsemad asjaolud on täpsustamisel. Kahju on kokku 11000 eurot.

15. septembril teatati politseile, et Narva-Jõesuu linnas Hundinurga külas varastati kaks ekskavaatori akut ja kütust. Juhtumi täpsemad asjaolud on täpsustamisel. Kahju on kokku 700 eurot.

Arvutikelmus

Politseile teatas 37-aastane mees, et 7. septembril helistasid talle end pangatöötajatena tutvustanud isikud, kes veensid teda edastama oma andmed ning sisestama telefonis Smart-ID PIN koodid. Hiljem avastas mees, et tema pangakontolt oli tundmatule isikule edasi kantud 2800 eurot. Juhtumi täpsemad asjaolud on täpsustamisel.

Piiriturvalisus

15. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1983. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikku, kellel puudus seaduslik alus Eesti Vabariiki sisenemiseks. Naisele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

15. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1981. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus seaduslik alus Eesti Vabariiki sisenemiseks. Mehele koostati sisenemiskeeld ja ta suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

15. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1984. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikku, kellel puudus seaduslik alus Eesti Vabariiki sisenemiseks. Mehe viisa tunnistati kehtetuks, talle koostati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni. 15. septembril viis Ida prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik läbi illegaalimenetluse 1972. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodaniku suhtes. Mehele koostati ettekirjutus lahkumiseks hiljemalt 22.09.2021 ja kohaldati sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult.

 

 

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.