Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
RMK alustas piiriehituse teise etapi puhastustöid (2021-09-16 08:25:04)


Tserebi ja Võmmorski külade vahele jääv piirilõik, kus algasid puhastustööd.
Kaart: RMK

RMK alustas 15. septembril Eesti-Venemaa piirehituse teise etapi puhastustöid, mis on ettevalmistav samm ehitustöödega jätkamiseks.

Möödunud aastal Eesti-Venemaa piiril alanud ehitustööd käivad praegu aktiivselt piiriehituse esimesel etapil ehk 23,5 kilomeetril, mis kulgeb Eesti, Läti ja Venemaa kolmikpunktist Luhamaa piiripunktini. Sinna on rajatud kõik juurdepääsuteed ning valminud on ka suur osa viivitusaiast ja pontoonteedest, mida mööda saavad piirivalvurid soistel aladel liikuda.

Ühtlasi alustas Riigimetsa Majandamise Keskus 15. septembril, raadamistöid piiriehituse teises etapis ehk Tserebi ja Võmmorski külade vahele jääval piirilõigul. See on ettevalmistus, et jätkata piiriehitustöödega graafikujärgses tempos. Puhastustööde käigus korraldab RMK Eesti poolsel piirialal metsa raie ja kokkuveo ning võsa ja kändude freesimise. Töid teevad RMK lepingulised koostööpartnerid.

RMK Kagu regiooni juht Kristo Kokk kirjeldas, et sel piirilõigul kasvab nii kõrget metsa kui ka võsa. "Samas hõlbustab tööd asjaolu, et ajutine kontrolljoon ise kulgeb läbi rohu- ja põllumaade ning suuremaid veekogusid, nagu oli piiriehituse esimeses etapis, seekord ette ei tule," rääkis Kokk. Raie- ja freesimistöödega plaanib RMK ühele poole jõuda tuleva aasta jaanuari lõpuks.

Kui palju puitu teise piiriehituse etapi puhastustöödest tuleb, ei saa RMK Kagu regiooni juhi sõnul ette ennustada. "Igal juhul realiseerime selle puidu nagu iga muu metsamaterjali. Eeldame, et puidu müügist saadavad tulud katavad piiri puhastamiseks tehtavate tööde kulu," sõnas Kokk.

Politsei- ja Piirivalveameti piirivalveosakonna juht Egert Belitšev sõnas, et Eestile turvalise ja tänapäevase piiri rajamine on kogu riigi ja selle elanike heaks. "Suur tänu kõigile maaomanikele, kes olid mõistvad ja aitasid jõuda võimalikult kiirete kokkulepeteni nii, et piiriehitus ei jääks üksnes ideeks paberil, vaid saaks päriselt ka samm sammult teoks. Seni oleme koostöös ja igati plaanipäraselt liikumas suunas, kus Eesti saab korraliku välispiiri, mis tagab meie riigi julgeoleku Setomaast Saaremaani välja," märkis Belitšev.

Allikas: RMK ja PPA pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.