Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-09-15 08:06:48)


Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti möödunud ööpäeva jooksul 71 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas varavastastest kuritegudest kokku 41, sh vargustest 24. Registreeriti kaheksa liiklusõnnetust, milles sai vigastada üheksa inimest. Tabati kümme alkoholijoobes sõidukijuhtu.

Registreeriti kuus Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

Põhja prefektuur

Tallinn

Avaliku korra raske rikkumine

13. septembril alustati menetlust selles, et Mustamäe linnaosas A. H. Tammsaare teel ründas 44-aastane mees 31-aastast meest, mille tagajärjel tundis kannatanu füüsilist valu ja sai kehavigastusi. Politsei pidas ründaja kinni.


Kehaline väärkohtlemine
13. septembril teatati, et Kesklinnas Lastekodu tänaval korteris lõi 29-aastane mees enda elukaaslast, 42-aastast naist, mille tagajärjel tundis kannatanud füüsilist valu ja sai kehavigastusi. Politsei pidas mehe kinni.

Kelmused

Ajavahemikul 3-13 september investeeris 55-aastane mees äpis Ezcfds, kasutades Revolut kontot, raha summas 4000 eurot. Raha investeerimiseks täitis mees interneti teel ära ankeedi, misjärel talle helistati ja paluti alla laadida AndyDesk äpp. Mees kinnitas teda juhendava inimese poolt tehtud rahaülekanded Smart-ID koodidega. Kuna mehel rohkem raha investeerimiseks ei olnud, soovitati tal võtta laenu, pärast mida hakkas mees kahtlustama kelmust.

10. septembril helistati Kesklinna linnaosas elavale 70-aastasele naisele. Helistaja tutvustas end Swedbanga töötajana ja ütles, et naise arvega on probleem, mille lahendamiseks tuleb siseneda panka ja paigaldada pangakaardile kaitseprogramm. Avaldaja logis panka ja hiljem avastas, et tema kontolt on varastatud raha summas 2947 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

13. septembril alustati menetlust selles, et Harku vallas Vääna-Jõesuu külas lõi alkoholi tarvitanud 66-aastane mees enda elukaaslast, tekitades sellega kannatanule füüsilist valu.

Piiriturvalisus
13. septembril saabusid lennuga Kiievist Tallinnasse 1977. aastal ja 1982. aastal sündinud Ukraina kodanikud. Meestel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Meestele koostati sisenemiskeelud ja nad toimetati kuni tagasilennuni kinnipidamiskeskusesse.

13. septembril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks 1997. aastal sündinud Ameerika Ühendriikide kodanikule. Mees viibis Schengeni alal 14 päeva ebaseaduslikult.

13. septembril koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks kahele 1997. aastal sündinud Ameerika Ühendriikide kodanikule. Mehed viibisid Schengeni alal 14 päeva ebaseaduslikult.


13. septembril koostati ettekirjutus Eestis lahkumiseks ja kohaldati kolmeks kuuks sissesõidukeeld 1975. aastal sündinud Aserbaidžaani Vabariigi kodanikule. Mees käis PPA teeninduses viisat taotlemas, kus selgus, et ta viibib Eestis ebaseaduslikult.

13. septembril koostati ettekirjutus Eestis lahkumiseks ja kohaldati neljaks kuuks sissesõidukeeld 1983. aastal sündinud Ukraina kodanikule. Mees pöördus PPA teenindusse, kus selgus, et ta viibib Eestis ebaseaduslikult.

Lõuna prefektuur

Jõgevamaa

Kehaline väärkohtlemine

13. septembril puhkes Jõgeva vallas Siimusti alevikus tüli, mille käigus kaks tuttavat noorukit lõid 54-aastast meest. Kiirabi andis mehele esmaabi kohapeal. Juhtunu täpsemaid üksikasi selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Kelmus

6. septembril helistas 54-aastasele tartlasele end pangatöötajana tutvustanud isik väites, et tema kontol püüti kahtlasi tehinguid teha ning tehingu tõkestamiseks on vaja PIN-koode. Kontoomanik sisestas küsitud koodid ning avastas hiljem, et tema pangaarvelt on kadunud 1420 eurot.

Piiriturvalisus

13. septembril kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsiooniametnikud Tartumaa ettevõtteid selgitamaks, kas sel töötavatel inimestel on seaduslik alus riigis viibimiseks ning töötamiseks. Kokku kontrolliti viit juriidilist ja 28 füüsilist isikut ning ühtegi rikkumist ei tuvastatud.

Lääne prefektuur

Raplamaa

Omavoliline sissetung ja lahkumisnõude täitmata jätmine
13. septembril sai politsei teate, et 54-aastane mees tungis Märjamaa vallas sisse eramusse, kust püüdis varastada vanaaegseid esemeid. Mehest mitteolenevatel põhjustel jäi vargus lõpule viimata ning politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus
13. septembril teatati politseile, et eelmise nädala teises pooles on Kohila alevis Side tänaval kortermaja trepikojast varastatud lukustamata jalgratas Scott. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 410 eurot.

Omastamine
13. septembril alustati kriminaalmenetlust selles, et eelmisel aastal on poolteise kuu jooksul 42-aastane naine ebaseaduslikult teinud erinevaid ülekandeid ühe teise naise pangakontolt enda pangakontole. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ida prefektuur

Lääne-Virumaa

Lääne-Virumaal olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

13. septembril sai politsei teate, et Jõhvis löödi 45-aastast meest. Politseinikud pidasid 40-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

13. septembril sai politsei teate, et Kohtla-Järvel löödi 50-aastast naist. Politseinikud pidasid 52-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Kelmus

Politseile teatas 37-aastane mees, et 31. augustil helistas talle vene keelt kõnelev meesterahvas, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja väitis, et pangast prooviti varastada tema isiklikke andmeid. Helistaja palus selle vältimiseks aktiveerida Smart-ID ning laadida arvutisse kaughaldustarkvara Aeroadmin. Hiljem avastas mees, et tema kontolt on tehtud ülekanne summas 1550 eurot.

Piiriturvalisus

13. septembril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi üks Venemaa Föderatsiooni kodanik, sest ta ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: PPA teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.