Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-09-10 07:47:14)


Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti möödunud ööpäeval 70 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas avaliku korra rasketest rikkumistest kaks, varavastastest kuritegudest kokku 27, sh vargustest 18. Registreeriti kaks inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada neli inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati kaheksa ja narkojoobes sõidukijuhte üks.

Registreeriti üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehaline väärkohtlemine

8. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Kari tänaval lõi 26-aastane mees oma endist elukaaslast, 18-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

8. septembril teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel lükkas 29-aastane mees pikali 55-aastase mehe ja ründas teda. Politseinikud pidasid ründaja kinni, kiirabi kontrollis kannatanu vigastused.

8. septembril teatati, et Mustamäel E. Vilde teel tekkis ühise alkoholitarvitamise käigus konflikt elukaaslaste, 24-aastase mehe ja 19-aastase naise vahel. Mees lahkus enne politsei saabumist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

8. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Väike-Laagri tänaval on keldriboksist varastatud erinevaid tööriistu ja jalgratas. Kahju kokku 1400 eurot.

Kelmus

1. septembril helistas 51-aastasele naisele väidetav Swedbanki turvaosakonna töötaja, kes küsis kas naine on soovinud muuta oma telefoninumbrit, mis seotud tema arvelduskontoga. Seejärel selgitas helistaja, et seoses pettustega on vajalik muuta pangakonto turvalisemaks ja palus naiselt internetipanga kasutajatunnust, ettekäändega kanda raha reservkontole ja paigaldada kaitseprogramm. Naine andiski kõik küsitud andmed. Hiljem selgus, et tema kontolt on tehtud makseid kogusummas 1760 eurot.

3. septembril helistas 18-aastasele naisele suhtlusrakenduse Viber teel väidetav Luminor panga töötaja ja teatas pangakontol toimuvatest kahtalstest tehingutest. Seejärel palus helistaja naisel end autentida läbi Smart-ID, ettekäändel blokeerida kahtlased tehingud. Naine tegigi kõik mis palutud ning hiljem avastas, et temo kontolt on edasi kantud 6000 eurot.

6. septembril helistas 20-aastasele naisele vene keelt kõnelev väidetav Swedbanki töötaja, kes teatas, et naise kontolt tehti kahtlane tehing. Helistaja ühendas naise teise väidetava pangatöötajaga, kes selgitas et turvalisuse kaalutlustel peab naine end identifitseerima. Naine andis oma isikukoodi ja kasutajatunnused ning kinnitas kõik toimingud Smart-ID vahendusel. Hiljem avastas, et tema kontolt on tehtud ülekanne summas 2300 eurot.

8. septembril alustati menetlus juhtumis, kus 84-aastasele naisele helistas väidetav SEB panga tehnilise osakonna töötaja, kes teatas rünnatukest pangakontodele ja selgitas, et kaitseprogrammi paigaldamiseks on vaja raha kanda Swedbanki kontolt SEB kontole. Naine võimaldas programmi TeamViewer abil kaugjuurdepääsu enda arvutile ja vastavalt juhistele edastas oma ID-kaardi PIN-koodid. Hiljem avastas naine, et tema kontodelt on edasi kantud raha. Kokku tekitatud kahju 499 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

8. septembril teatati, et Paldiskis ründas alkoholijoobes 34-aastane mees oma elukaaslast, 29-aastast naist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus

8. septembril soovis Tallinna lennujaamast Londonisse lahkuda 1979. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik, kellel oli kehtiv karantiinikohustus. Kontakteeruti telefoni teel Terviseameti ja Synlabiga ning mõlema asutuse poolt kinnitati, et mehel on positiivne testitulemus 7. septembri kuupäevaga. Rahva tervise huvidest lähtuvalt meest lennule ei lubatud ja ta suunati tagasi.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

8. septembril sai politsei väljakutse Tartus Lääne tänavale, kus joobes perepoeg oli rünnanud oma 81-aastast ema. Meedikud andsid naisele esmaabi kohapeal. Politsei pidas 53-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus

8. septembri hommikul avastati, et Tartus Magasini tänaval on sisse murtud meelelahutusasutusse, kust varastati kassaaparaat umbes 200 euroga.

8. septembril laekus teade, et 1. septembril varastati Tartus Kivi tänava eramu juurest Cityway tõukeratas. Kahju on 1100 eurot.

8. septembril anti teada, et ajavahemikul 23.-28. augustini on Tartus Ravila tänava maja juurest varastati lukustatud musta värvi jalgratas Team. Kahju on 500 eurot.

8. septembril teatati, et ajavahemikul 28.-29. augustini on Tartus Ladva tänava korrusmaja keldrist varastati jalgratas Bergamont. Kahju on 700 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine

8. septembril laekus teade, et septembrikuu algul lõi 31-aastane mees ühise alkoholitarvitamise käigus oma elukaaslast, kes esmaabiks haiglasse pöördus. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

IDA PRFEKTUUR

Ida-Virumaa

Avaliku korra raske rikkumine
8. septembril sai politsei teate, et Narvas Rakvere tänaval lõi meesterahvas 32-aastast naist ja ähvardas juhtunut pealt näinud 32-aastast naist. Politseinikud pidasid 30-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

8. septembril sai politsei teate, et Jõhvis Parti tänaval sooritas 42-aastane meesterahvas relvataolisest esemest kolm lasku ning häiris sellega seal viibinud inimesi. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

Kehaline väärkohtlemine
7. septembril teatas 45-aastane naine, et tema endine elukaaslase lõi ja ähvardas teda Kurtna lähedal metsas. Politseinikud pidasid 45-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Vargus
8. septembril sai politsei teate, et Jõhvis Hariduse tänaval asuva kortermaja trepikohast varastati lukustatud jalgratas ja lisavarustus. Esialgne kahju on 500 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

8. septembril teatati politseile, et 3. septembril varastati Jõhvis Tartu maanteel asuvast merekonteinerist sanitaartehnikat. Esialgne kahju on 1763,34 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus

8. septembril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi kaks Venemaa Föderatsiooni kodanikku, sest nad ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine
8. septembril sai politsei teate, et Paides ühe kinnistu juures lõi 51-aastane mees ühe tööriistaga oma tuttavat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Pärnumaa

Vargus
8. septembril sai politsei teate, et ööpäeva jooksul on Pärnus Lubja tänaval sisse murtud ühte eramusse, kust varastati erinevaid tööriistu. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 4200 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainformatsiooni vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.