Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Esmakokkuvõte looduskahjudest (2004-10-04 19:42:59)
5. oktoobril koguneb oma esimesele töökoosolekule põllumajandusministri käskkirjaga moodustatud looduskahjude hindamise komisjon.

Vaatluse all on maakondade eksperttöörühmade esitatud materjalid, mida võrreldakse olemasoleva meteoroloogilise teabega. Arutatakse ka looduskahjude piirkonna ja selle ulatuse võimalikku määramist.

Maakondlike töörühmade kaudu on Põllumajandusministeeriumile esitanud kahjuteatisi 503 põllumajandustootjat. Arvuliselt on neid kõige rohkem Viljandi- (73) ja Harjumaalt (57). Maakondadest on pindala järgi suurimad kahjuteatised Lääne-Virumaal (5132 hektarit) ning Järva- ja Viljandimaal (üle 4000 hektari ikaldunud kultuure).

Nimetatud kahjuteatiste kokkuvõtted esitati töörühmade poolt ministeeriumile seisuga 27. september ja seega on need esialgsed andmed. Suur osa saagist oli sel hetkel veel koristamata ning tugevad vihmad segasid jätkuvalt koristustöid.

Looduskahjude hindamise komisjoni kuuluvad Andres Oopkaup (Põllumajandusministeeriumi põllumajandus- ja kaubanduspoliitika asekantsler), Andres Õunmaa (põllumajandusturu korraldamise osakonna juhataja asetäitja), Urmas Ingver (Jõgeva Tootjate Liidu tegevdirektor), Laine Keppart (Jõgeva Sordiaretuse Instituudi agrometeoroloog-ekspert), Jüri Laansalu (Taimetoodangu Inspektsiooni järelevalveosakonna juhataja), Valdur Miller (Eesti Aiandusliidu tegevdirektor), Katrin Noorkõiv (Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti peadirektori asetäitja), Matti Piirsalu (põllumajandusturu korraldamise osakonna nõunik), Jan-Roland Raukas (põllumajandusturu korraldamise osakonna taimekasvatussaaduste büroo juhataja), Andres Soots (Võrumaa Talupidajate Liidu juhatuse esimees) ja Mati Tõnismäe (maaelu arengu osakonna maaparanduse ja maakasutuse büroo juhataja).
Komisjoni teenindavaks ministeeriumi struktuuriüksuseks on põllumajandusturu korraldamise osakond.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.