Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Emajõe linnaujulast kujundatakse mitmekesine rannaala (2021-09-03 07:34:32)


Linnaujula vaade


Lodjakoja kõrval asuvast rannaalast saab tulevaks suveks kaasaegne puhke- ja virgestusala, kus jagub mõnusaid ajaveetmisvõimalusi erinevas vanuses puhkajatele.

Linnavalitsus saatis volikogule eelnõu, milles küsitakse luba riigihanke korraldamiseks Emajõe linnaujula rekonstrueerimiseks.

"Sealsel rannaalal on juba praegu ilusate suveilmadega palju inimesi, kuid pärast uuendustöid kujuneb rannast tõeline puhke- ja tervisespordiala, kus on veelgi rohkem võimalusi erinevateks tegevusteks," ütles abilinnapea Raimond Tamm. "Kui linnavolikogu annab heakskiidu ehitushanke läbiviimisele, siis saab linnaujula uue ilme 2022. aasta maikuuks. Meie eesmärk on uuendada kõik Tartu rannaalad ja pärast linnaujula ümberehitamist on plaanis ette võtta paremkaldal asuva Emajõe vabaujula renoveerimine."

Emajõe linnaujula rekonstrueerimiseks on OÜ Kino maastikuarhitektid koostanud eskiisprojekti, millega on saanud tutvuda ka rannaala arengust huvitatud tartlased. Eskiis on võetud alusekspõhiprojekti koostamisel. Emajõe vasakkaldal asuvast supelrannast saab kaasaegne ja mõnus puhkeala, kus jagub mitmekesiseid võimalusi puhkamiseks ja treenimiseks igas vanuses rannalistele. Alale plaanitakse puhkamiskohti, mis vahelduvad lastele ja spordisõpradele mõeldud atraktsioonidega. Kogu rannaalale on kavandatud olemispesad, milles on istumis-päevitamisplatvorm ning mänguvahendid. Uuendatakse võrkpalliväljakud ja spordivahendid.

Emajõele ehitatakse ujuvplatvorm. Paraneb ka ligipääsetavus -rajatakse juurdepääsuteed jalutajatele ja jalgratturitele ning mugav juurdepääs erivajadustega inimestele. Ehitatakse valgustatud kergliiklustee, mis on ääristatud treeninginventari, istumiskohtade ja jalgrattaparklatega. Järgmises etapis on kavandatud Emajõe linnaujula rannaala ja Ujula tänava vahelisse puudesalusse puhkekohtadega laudtee rajamine.

Allikas: Tartu uudised


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.