Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-09-03 07:32:14)

Politsei- ja Piirivalveametis registreeriti ööpäeva jooksul 91 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 55 varavastast kuritegu, sh 35 vargust. Registreeriti kolm inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kolm inimest. Tabati kümme alkoholijoobes ja kaks narkojoobes sõidukijuhti. Piiril väljastati üks sisenemiskeeld ja Eestist saadeti välja kaks inimest.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

1. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sõle tänaval toimus kaklus kolme mehe vahel, milles sai kannatada 39-aastane mees. Kiirabi toimetas kannatanu haiglasse.

1. septembril teatati, et Lasnamäel Peterburi teel ründas 37-aastane mees talle tuttavat 20-aastast meest. Politseinikud pidasid ründaja kinni.

Vargused

1. septembril teatati, et Põhja-Tallinnas Sitsi tänaval on sisse murtud kioskisse ja varastatud erinevaid sööke-jooke. Kahju umbes 100 eurot.

1. septembril teatati, et Lasnamäel Paepargi tänaval varastati öösel kaks jalgratast, mis olid lukustatud ühe lukuga. Kahju umbes 400 eurot.

Kelmused

31. augustil helistas 52-aastasele naisele mees, kes esitles end Swedbanki töötajana ja teatas, et naise kontot ründavad võimalikud kelmid. Väidetav töötaja lisas, et nad sulgevad naise arve ja teevad tema nimele kindlustuse, et ta raha ei kaotaks. Selleks pidi kannatanu sisestama telefonis oma Smart-ID PIN-koodid. Hiljem avastas kannatanu, et tema kontolt on üle kantud 2455 eurot.

30. augustil helistas 69-aastasele naisele vene keeles kõnelev mees, kes tutvustas end Swedbanki töötajana ja palus naisel paigaldada Smart-ID rakendus ja sisestada oma PIN-koodid turvalisuse tagamiseks. Hiljem avastas kannatanu, et tema kontolt on võetud raha summas 4780 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

1. septembril teatati, et Peetri alevikus lõi 56-aastane mees 40-aastast meest. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus

1. septembril saabus Tallinna lennujaama 1967. aastal sündinud Ukraina kodanik, kel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi ning isikul puudusid piisavad elatusvahendid arvestades riigis viibimise kestust. Mehele koostati sisenemiskeeld, ta peeti kinni ning paigutati kuni tagasilennuni kinnipidamisekeskusesse.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

1. septembril teatati, et Tartus Uue tänava eramus lõi 18-aastane nooruk 23-aastast tuttavat naist. Kannatanu pöördus tervisekontrolliks haiglasse. Politsei pidas noormehe kuriteos kahtlustavana kinni.

Piiriturvalisus

1. septembri hilisõhtul tõkestati Koidula ja Luhamaa piiripunktides Eestisse sisenemine kuuel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valituse korraldusega sätestatud põhjused. Isikud lahkusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Lääne-Virumaal olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised
1. septembril sai politsei teate, et Narvas Kangelaste tänaval tekitas 35-aastane mees füüsilisi vigastusi enda endisele elukaaslasele. Politseinikud pidasid mehe kahtlustatavana kinni.

1. septembril teatati politseile, et 28. augustil toimetati Narva haiglasse naine, kelle 42-aastane poeg tekitab talle juba pikemat aega füüsilisi vigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus
1. septembril teatati politseile, et 22. augustil lõhuti Kohtla-Järvel Järveküla teel asuvas kaubanduskeskuses mänguautomaadi Magic Crane kassa ja varastati seal olnud raha. Esialgne kahju on 223 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmus
1. septembril teatas politseile 70 aastane naine, et talle helistati võõralt numbrilt ja esitleti ennast kui panga töötaja ning öeldi, et on vajalik vormistada kontokaitse. Seejärel kanti tema kontolt raha võõrale arvelduskontole ja sealt välismaale. Esialgne kahju on 12 228 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

1. septembril teatas politseile 62-aastane mees, et leppis tundmatu isikuga tekstsõnumite kaudu kokku, et ostab tema käest kütusepumba Bosh VP44. Mees kandis tema kontole raha, kuid kaupa kätte ei saanud ja leidis uurides internetist sama numbriga petturi. Esialgne kahju on 250 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Politseile teatas 64-aastane naine, et 20. augustil helistati talle võõral telefoninumbril ning teatati, et tagastavad talle raha. Naine ütles oma isikukoodi, internetipanga kasutajatunnuse, deebetkaardi andmed ning vähemalt kolmel korral kinnitas telefonile laekunud Smart-ID teavitused PIN-koodidega. Peale seda avastas naine, et tema Swedbank pangakontolt on tundmatu isiku poolt oli teostatud ülekandeid. Esialgne kahju on 719 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Piiriturvalisus
1. septembril kontrolliti Narva-1 piiripunktis Eestisse sisenemisel 1971. aastal sündinud Eesti Vabariigis elavat määratlemata kodakondsusega isikut. Kontrollimisel selgus, et mees ei ole täitnud talle kohtu poolt seatud tingimusi ja ta anti üle Narva politseijaoskonna esindajale.

31. augustil kontrollis Ida prefektuuri piirivalvebüroo piiri- ja migratsioonijärelevalvetalitus Ida-Virumaal Hariduse tänaval asuvas ettevõttes töötavaid välismaalasi. Kontrolli käigus avastati, et 1989. aastal sündinud Ukraina kodanik, kellel puudus kohustuslik lühiajaline registreerimine Eestis töötamiseks. Mehele määrati rahatrahv ja ta viisavaba viibimine lõpetati ennetähtaegselt.

1. augustil püüdis 1954. aastal sündinud Eesti Vabariigis elav määratlemata kodakondsusega isik

Narva jõel kala kasutades selleks nõuetekohaselt tähistamata püügivahendit (mõrda). Mõrd eemaldati püügilt ja võeti hoiule Ida prefektuuri Narva kordonisse. Juhtum anti edasiseks menetlemiseks Keskkonnaamet.

1. septembril saadeti Narva-1 piiripunktist tagasi 11 Venemaa Föderatsiooni kodanikku, sest nad ei täitnud Vabariigi Valitsuse korralduses seatud tingimusi.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Vargus
1. septembril sai politsei teate, et eelmisel õhtul varastati Pärnus Hommiku tänava hoone juurest lukustamata musta värvi jalgratas. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 600 eurot.

Teise isiku identiteedi ebaseaduslik kasutamine

1. septembril peatas politsei Pärnus liiklusjärelevalve käigus kinni sõiduauto Volkswageni. Sõiduki roolis olnud 23-aastane mees esitles ennast teise isikuna edastades politseiametnikele teadlikult valed isikuandmed. Politsei pidas 23-aastase mehe kahtlustatavana kinni.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
1. septembril sai politsei teate, et Märjamaa vallas lõi 43-aastane mees oma 43-aastast elukaaslast, kes sai viga.

Vargus
1. septembril alustati kriminaalmenetlust selles, et eelmisel nädalal varastas seni tuvastamata mees Märjamaal Pärnu maantee kauplusest alkoholi. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 260 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.