Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sügisvärvides Kuusiku põllumajanduspark kutsub külla (2021-09-02 09:20:39)


Kuusiku põllupargi vaade. Foto: Rita Nuiamäe

Põllumajandusuuringute Keskuse Kuusiku põllumajanduspark pakub lasteaedadele ja üldhariduskoolidele võimalust osa saada põllumajanduskultuure tutvustavast programmist.

Viie-hektarilisel maa-alal paiknevad infoviitadega varustatud põllukultuuride kollektsiooniaed, köögivilja- ja dekoratiivkultuuride aed, viljapuu- ja marjaaed ning näidiskatsed. Põllumajandusparki hooldab Põllumajandusuuringute Keskuse Kuusiku katsekeskus.

"Tarkusekuu alguseks on teraviljad küll juba koristusküpsed, aga näidiste mõttes oleme jätnud osad alad koristamata, et õpilastel oleks võimalik saada viljapäid näiteks õpimappide tegemiseks," julgustab ka sügisel pargiga tutvuma Rut Kaeval, Kuusiku katsekeskuse juhataja. "Samas juurviljad on alles täies kasvuhoos ja kollase jumega kinoa ka alles küpseb."

Septembris säravad põllupargis hilised õitsejaid ja spetsiaalselt sügiseste külastajate tarbeks hiljem külvatud rukkililled alles näitavad esimesi õisi.

Kultuurid on varustatud infotahvlitega, mis võimaldab ka iseseisvat taimedega tutvumist. Ringkäigule aga saab kaasa kutsuda Kuusiku katsekeskuse poolse juhendaja. Keskuse töötaja kättenäitamisel on kuni koristuste lõpuni võimalik korjata taimi ka õppe eesmärgil.

Enne COVID-olukorda külastas parki üle tuhande lasteaia- ja koolilapse aastas. Tänaseks, kui koolid sätivad kontaktõppele, on tekkinud taas võimalused koolielu õues õppimisega rikastada. Pargi külastus on tasuta, transport on tellija kulul.

Kuusiku põllumajanduspark asub Raplamaal Kuusiku külas.
Rohkem infot
https://pmk.agri.ee/et/katsekeskused/Kuusiku-pollumajanduspark



Allikas: Põllumajanduuringute Keskus


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.