Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tujukas aprilli-ilm jätkub (2007-04-05 07:07:18)

 

Ilmaennustus ajavahemikuks 5.-11. aprillini…

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 4. aprillil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Pärast pikka soojalainet viluna tunduv ilm vastab temperatuuride poolest üsna hästi aprilli alguse pikaajalisele keskmisele. Ka lähipäevil tõusevad temperatuurimaksimumid vaid mõne kraadi üle nulli ning öisel ajal valdavad miinuskraadid. Neljapäeval ja reedel oleme Põhja-Skandinaavia madalrõhkkonna lõunaosas. Ilm on muutlikult pilves, lörtsihooge esineb neljapäeval. Läänekaarte tuule kiirus ulatub neljapäeval 5-10, iiliti 15 m/s, reedel on see 4-8, puhanguti 12 m/s. Nädalavahetusel tugevneb lõunasuunas kõrgrõhkkond, kuid Eesti ilma mõjutab teisalt ka põhjapoolne tsüklon. Ilm on vahelduvalt pilves, sadu on oodata peamiselt pühapäeva öösel, kusjuures tuleb lund ja lörtsi. Laupäeval puhub tuul läänest, pühapäeval põhjast kiirusega 4-8, puhanguti kuni 12 m/s. Laupäeva öösel on 2...8 ja pühapäeva öösel 0...5 kraadi külma. Päevasel ajal tuleb 1...6 kraadi sooja. Uue nädala algul liigub Atlandilt üle Skandinaavia ja Soome itta madalrõhuala. Eestis on ilm muutlikult pilves, esmaspäeva ja teisipäeva päeval sajab hooti vihma, teisipäeva öösel ka lörtsi. Esmaspäeval puhuvad lõunatuuled 3-8 m/s, teisipäeval pöördub tuul edelasse, tugevnedes kuni 15 m/s. Kolmapäeval valdab lääne- ja loodetuul kiirusega 5-10, iilti 15 m/s. Esmaspäeva öösel tuleb 2...7 kraadi külma ja päeval 3...7 kraadi sooja. Teisipäeva ja kolmapäeva öösel jääb õhutemperatuur -2...+2 kraadi vahele, päevasel ajal aga tõuseb 3...8 soojakraadini.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +2...+3 kraadi, mis on normi piires. Sademeid on oodata 5 mm läänesaartel 10 mm-ni Ida-Eestis, mis vastab pikaajalisele normile.

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.