Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
12. aprillil avatakse Ülenurmel teadusfoto näitus (2007-04-04 01:18:46)

Tutvuda saab ka Jõgeval aretatud murusortidega...

Neljapäeval 12. aprillil algusega kell 14.30 avatakse Ülenurmel Eesti Põllumajandusmuuseumi mesindusmajas teadusfoto näitus “Taimekasvatusteadus ja -teadlased nähtuna läbi Ants Benderi fotoobjektiivi”.

Näitus annab sisuka, mitmekülgse ja huvitava ülevaate sordiaretaja Ants Benderi pikaajalise töö erinevatest järkudest deviisi all „Kuidas sünnib uus sort”. Näitusel on võimalus tutvuda erinevate heintaimede aretusmeetoditega, kogutud lähtematerjaliga loodusest ning sordiaretaja käsutuses olevate täppismasinatega. Fotodel on avatud liblikõielisi taimeliike tolmeldavate meemesilaste ja kimalaste töö peensused, mis tavajälgija silmade eest enamasti varju jäävad. Samuti saab tutvuda Jõgeval aretatud murusortidega.

Teadusfoto näitus kajastab katseasjanduse nõukogu ettevõtmisi: ekskursioone teadus– ja arendusasutustega, teenekate teadlaste uurimustulemuste ja iga-aastase konkurssi „Parim taimekasvatuslik katse” tutvustamist, samuti õppepäevi.

Põllumajandusdoktor Ants Bender töötab Jõgeva Sordiaretuse Instituudis liblikõieliste heintaimede sordiaretajana, samuti on ta Põllumajandusministeeriumi juures tegutseva Katseasjanduse Nõukogu esimees alates 2001.aastast.

Näitust on oodatud külastama nii teadlased, üliõpilased ja õpilased, fotohuvilised kui ka tavakülastajad!

Näituse lisainfo: Mare Viiralt, põllumajandusmuuseumi näituste ja ekspositsiooniosakonna juhataja, e-post mare.viiralt@epm.ee.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 03.04.2007 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.