Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tule ja istuta Euroopa Liidu auks puu! (2007-04-04 01:15:09)


14. aprillist algab metsaistutuskampaania...

25. märtsil tähistas Euroopa Liit oma 50. juubelit. Sel kuupäeval pool sajandit tagasi kirjutati Roomas kuue riigi poolt alla kahele lepingule, millega pandi alus tänasele Euroopa Liidule.

Järgneva viiekümne aasta jooksul on Euroopa Liidu liikmesmaade arv kasvanud kuuelt kahekümne seitsmele. Liidu ukse taga ootab veel mitu riiki. Nende soov saada Euroopa Liidu liikmeks on arusaadav - ühinenud Euroopa on taganud oma kodanikele kestva rahu ja heaolu. Asjata ei nimetata Euroopa Liidu käekäiku erakordseks edulooks.
 

Rooma lepingute 50. aastapäeva tähistatakse kõikjal Euroopas terve aasta vältel. Ülevaate nendest saab spetsiaalselt veebilehelt http://europa.eu/50.

Eestiski on toimunud ja toimumas juubeli puhul mitmesuguseid üritusi. Otsides võimalusi laiemat avalikkust kaasavaks tegevuseks, sündis valitsuse kommunikatsioonibüroos idee ulatusliku metsaistutuskampaania läbiviimiseks.

Kuna metsaistutamisse on kavas kaasata ka teisi Euroopa Liidu liikmesriike, tähistati projekt rahvusvaheliselt mõistetava nimega Greenwave (tlk roheline laine). Greenwave’i raames hakatakse Eestis kõikides maakondades metsa istutama alates 14. aprillist. Kampaania korraldab riigimetsa majandamise keskus.

Kõik, kes on osalemisest huvitatud, saavad end metsaistutustalgutele registreerida 2.-20. aprillini aadressil www.eu50.ee.
 

Tule ja löö kaasa!
 

Villu Känd, riigikantselei Euroopa Liidu teabetalituse juhataja

Allikas: www.hiiumaa.ee 03.04.2007.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.