Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikooli esmased vastuvõtuotsused on tehtud (2021-07-14 08:52:17)


Vastuvõtt Tartu Ülikooli on lõpusirgel. Täna, 13. juulil said vastuvõtuotsuse kõrghariduse esimese astme eestikeelsete õppekavade kandidaadid, kellel on õppima tuleku kinnitamiseks SAIS-is aega neljapäeva, 15. juuli südaööni. Sama tähtaeg on kinnituse andmiseks ka magistriõppesse vastuvõetutel. Kui mõni õppekoht jääb vabaks, teeb ülikool edasisi vastuvõtuotsuseid kuni 19. augustini.

Tartu Ülikooli õppeprorektori Aune Valgu sõnul on esimesse astmesse kandideerijate arv viimastel aastatel vaikselt kasvanud ja see peegeldab osaliselt gümnaasiumilõpetajate arvu kerkimist. "Selle aasta 10% hüpe, mis annab kokku ligi 1000 avaldust enam kui eelmisel aastal, näitab suurt huvi Tartu Ülikoolis õppida. Kandidaatidele tähendab see keerukat olukorda, kuna ühele kohale on esitatud ligi neli avaldust. Kolmandat aastat järjest kasvab õpetajakoolituse ja kasvatusteaduste populaarsus, neil erialadel oli isegi 25% enam avaldusi. Kurb on seejuures tõdeda, et hoolimata kasvanud õpihuvist ülikool õppekohti juurde luua ei saa, kuna kõrghariduse rahastuses on väga kriitiline olukord," rääkis Valk.

Tartu Ülikooli vastuvõtutalituse juhataja Tuuli Kaldma juhib kandidaatide tähelepanu sellele, et enamiku õppekavade puhul märgib ülikool SAIS-is vastuvõetuks rohkem kandidaate, kui on õppekohti. Osa õppekavade puhul on lisanduvad vastuvõtuotsused tingitud sellest, et vastuvõtulävendi ületajaid on rohkem kui õppekohti, teiste puhul teeb ülikool otsuseid eelmiste aastate loobujate arvu põhjal.

Ülikooli eesmärk on pakkuda parimatele kandidaatidele õppekohta esimesel võimalusel, sest õppetöö algab juba septembris ja kaugemalt Tartusse õppima tuleku korral on iga päev arvel. "Soovime, et võimalikult suurel hulgal tulevastel üliõpilastel oleks edasise elukorralduse planeerimiseks ühesugused võimalused," sõnas Kaldma. "Paljud kandidaadid saavad sisse mitmele erialale ja mitmesse õppeasutusse ning selleks, et vastuvõtuotsuste tegemine ei veniks suures mahus augustikuusse, teebki ülikool osa vastuvõtuotsuseid nii-öelda ette. Eelmiste aastate vastuvõtustatistika alusel teame, kui palju on ühel või teisel erialal tavaliselt loobujaid. Uusi vastuvõtuotsuseid teeme 19. augustini vaid juhul, kui õppekava mõni õppekoht jääb täitmata."

Oma vastuvõtuotsust ja kohta pingereas saab kontrollida SAIS-i kasutajakontolt ja juhised õppima asumise kinnitamise kohta on ülikooli sisseastumisveebis. Lisaks tasub üle vaadata SAIS-i kontole saadetud automaatteated avaldustega tehtud toimingute kohta. Kui kandidaat leiab vastuvõtuteate liiga hilja, siis on tõenäoline, et tema õppekohta on pakutud juba nimekirjas järgmisele, ja vastuvõtuotsust ennistada ei saa.

Eestikeelse magistriõppe vastuvõtuotsuseid on tehtud jooksvalt ja suurem osa vastuvõetutest on oma õppimisotsuse juba teinud. Õppima tulekut Tartu Ülikooli on kinnitanud 683 kandidaati, otsus on veel tegemata 380 kandidaadil. Doktoriõppesse on vastu võetud 179 doktoranti.

Lõppenud on ka vastuvõtt võõrkeelsesse õppesse, kus tänase seisuga asub õppima 680 üliõpilast, sealhulgas 522 välisüliõpilast. Lõplik arv võib veel siiski muutuda, kuna maailmas Covid-19 leviku tõkestamiseks kehtestatud piirangud raskendavad märgatavalt välisüliõpilaste õigeaegset jõudmist Eestisse. Enamikule võõrkeelsete õppekavade alusel õppijatele pakub ülikool septembrikuu jooksul e-õppe tuge, võimaldades õppetöös osaleda ka neil välistudengitel, kes ei ole semestri alguseks Eestisse jõudnud.

Oluline info ülikoolis õppima asumiseks on koondatud uuele üliõpilasele mõeldud lehele. Õppeaasta avaaktus toimub esmaspäeval, 30. augustil.

Allikas: Tartu Ülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.