Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmajaam lubab heitlikku aprilli (2007-04-03 08:15:13)


Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) prognoosi järgi püsivad aprillis õhutemperatuurid valdavalt plusspoolel, kuid oodata on ka külmalaineid.

 

Tänavu aprillis on kuu keskmine õhutemperatuur normilähedane, kohati sellest veidi kõrgem, seisab EMHI kuuprognoosis. Aprillikuu keskmine õhutemperatuur on tavaliselt plussis, jäädes vahemikku 2,4 kuni 4,6 kraadi.

Külmalained on tänavu aprillis võimalikud igas dekaadis. Sademete hulk on normi piires või sellest väiksem.

Kiiresti muutuvat ilma pakub kuu esimene pool, kui mitu Atlandi tsüklonit liigub üle Skandinaavia itta või kagusse.

Nende tsüklonite soojas sektoris toovad edelatuuled suhteliselt sooja õhku, kuid tsüklonite tagalas tungib loode- ja põhjatuulega arktiline õhk Läänemeremaadesse.

Väheseid sademeid võib esineda lühiajaliselt nii vihma, lörtsi kui lumena. Seejärel tugevneb ajutiselt külmas õhus tekkinud kõrgrõhuala ning sajuvõimalus on väike.

Kuu teisel poolel võib ülekaalus olla kõrgrõhuala ning selle peatudes Läänemerel või ida pool soojeneb õhk järkjärgult. Kuid külmalaineid võib esineda ka kuu teisel poolel.

Aprillikuu kõrgeimaid temperatuure mõõdeti 2000. aasta 24. aprillil, kui mitmel pool Eestis oli sooja 26 kuni 27 kraadi, kõige soojem oli siis Valgas - 27,4 kraadi.


Allikas: www.postimees.ee 02.04.2007, Mirjam Mäekivi


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.