Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikooli ja Põltsamaa valla projektipraktika tõi noored tagasi kodukohta (2021-07-06 08:46:15)

Pildil: Põltsamaa Raadio programmijuht Samuel Axel Maikalu ja peatoimetaja Eva Nõmme. Foto: Põltsamaa Raadio

 

4. juulil lõppes Tartu Ülikooli ja Põltsamaa valla projektipraktika "Kodukohta tagasi", mille eesmärk on julgustada üliõpilasi pöörduma praktika kaudu taas kodukohta, et arendada kohalikku eluolu.

Praktika käigus aitasid seitse Põltsamaalt pärit üliõpilast käivitada Põltsamaa Raadio, mis oli eetris Põltsamaa linna 95. sünnipäeva nädalal 28. juunist 4. juulini.

Idee ühe toetaja, Põltsamaa abivallavanema Karro Külanurme sõnul ületas projekt suurelt kõik sellele seatud ootused. "See on imeline, kuidas ühest ülikooli ettepanekust kasvas välja nii vahva ettevõtmine, mis köitis suurt osa kogukonnast."

Põltsamaa Raadio aitasid eetrisse anda üliõpilased Eva Nõmme, Karoliine Moroz, Samuel Axel Maikalu, Kateriine Visk, Sandra Pomjalov, Erki Veeväli ja Markus Savotškin.

Tartu Ülikooli õppeprorektori Aune Valgu sõnul püüab ülikool mitmesuguste innovatiivsete õppevormidega muuta õpet praktilisemaks ja interdistsiplinaarsemaks. Üks selline uudne viis ongi projektipraktika, mille käigus tulevad eri erialade üliõpilased kokku, et rakendada teoreetilisi teadmisi mõne päriselu probleemi lahendamiseks. "On suur rõõm, kui lisaks tudengite oskuste arendamisele on sellisest tegevusest ka reaalne kasu. Loodan siiralt, et kohalike omavalitsuste valimiste eel ja järel saavad teisedki omavalitsused inspiratsiooni, et oma linnast või vallast pärit üliõpilasi mõne tähendusliku projektiideega inspireerida kodukohta panustama," ütles Valk.

Tartu Ülikooli projektipraktika "Kodukohta tagasi" (KOHT) on kutsutud ellu selleks, et rakendada üliõpilaste teadmisi suurkeskustest eemal oleva kodukoha heaks, toetades omavalituse kestlikku arengut. Iga piirkondliku projekti loomisel arvestatakse, et alustatule võiks järgneda jätkuprojekt, kus juba osalenud üliõpilased täidavad mentori rolli.

 

Allikas: Tartu Ülikooli uudis


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.