Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-07-02 08:43:57)

Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 94 avaldust ja teadet kuritegudest. Registreeriti seitse inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada seitse inimest. Tabati 12 alkoholijoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati neli sisenemiskeeldu ning tuvastati üks piirirežiimi rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised
30. juunil alustati menetlust selles, et 51-aastane mees ründas Lasnamäel Kivila tänaval oma abikaasat, 42-aastast naist.

30. juunil alustati menetlust selles, et Mustamäel Ehitajate teel rünnati 59-aastast naist ja tekitati talle kehavigastusi.

Ööl vastu 30. juunil teatati, et Kesklinnas Vabaduse väljakul löödi 21-aastast meest.

Ööl vastu 30. juunit teatati, et Kesklinnas Rataskaevu tänaval toimus konflikt 19-aastase ja 22-aastase mehe vahel, kes said mõlemad vigastada.

Ööl vastu 30. juunil teatati, et 37-aastane mees ründas Lasnamäel Kihnu tänaval asuvas korteris endale tuttavat 58-aastast naist.

30. juunil teatati, et 21-aastane naine lõi Lasnamäel Ümera tänaval oma elukaaslast, 27-aastast meest. Politseinikud pidasid naise kinni.

Kelmused
30. juunil alustati menetlust selles, et Põhja-Tallinnas asuv ettevõte kandis võimaliku arvepettuse tõttu mitte oma partneri pangaarvele, vaid tundmatule kontole üle 1800 euro.

30. juunil alustati menetlust selles, et Lasnamäel elav kannatanu leidis internetist väidetava investeerimisvõimaluse krüptorahasse ning pärast oma kontaktide jätmist juhendati teda tegema ülekandeid erinevatele kontodele kogusummas üle 8100 euro.

30. juunil alustati menetlust selles, et Põhja-Tallinnas elavale kannatanule helistati tundmatult mobiilinumbrilt ja väideti end olevat Swedbanki töötaja. Kannatanule väideti, et tema arvelt on üritatud varastada raha ning kaitseprogrammide aktiveerimiseks paluti tal sisestada oma mobiil-ID koodid. Vestluse käigus helistati kannatanule Swedbanki numbrit 6310310 ja öeldi, et kannatanu suhtleb kelmidega, kes tahavad tema kontolt varastada 640 eurot. Kannatanu katkestas selle kõne ning avastas hiljem, et tema kontolt on kadunud kirjeldatud summa.

Arvutikelmused

30. juunil alustati menetlust selles, et Haaberstis elavale kannatanule helistas väidetav Swedbanki töötaja, ja palus pangakontol toimuvate kahtlaste toimingute peatamiseks sisestada Smart-ID paroolid. Kannatanu avastas hiljem, et tema kontolt on kadunud 310 eurot.

30. juunil alustati menetlust selles, et Mustamäel elavale kannatanule helistas väidetav Swedbanki töötaja, ja palus pangakontol toimuvate kahtlaste toimingute peatamiseks sisestada Smart-ID paroolid. Kannatanu avastas hiljem, et tema kontolt on kadunud 330 eurot.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

30. juunil teatati, et Maardu linnas Veeru tänaval löödi 54-aastast meest.

Kelmus

30. juunil alustati menetlust selles, et Saue vallas elav kannatanu leidis ajalehest tänavakivide pakkumise kuulutuse ning maksis teenusepakkujale ettemaksuna 400 eurot. Ülejäänud summat kannatanu ei maksnud, sest sai teada, et teise isikuna esinenud teenusepakkuja näol on tegemist varasemalt karistatud kelmiga.

Vargused

30. juunil alustati menetlust selles, et Vääna-Jõesuu rannas varastati laste jalgratas Author väärtusega 300 eurot.

30. juunil alustati menetlust selles, et Laagri alevikus varastati jalgratas Superior väärtusega 1200 eurot.

30. juunil alustati menetlust selles, et Laagri alevikus varastati jalgratas Evado väärtusega 280 eurot.

Juhtumid piiril

30. juunil saabus Kiievist Tallinna lennujaama 1975. aastal sündinud Ukraina kodanikust mees, kellel puudus alus riiki sisenemiseks, samuti oli tal varasemalt maksmata trahv süüteo eest. Mehe väljastati sisenemiskeeld ning ta peeti kinni.

30. juunil saabus Kiievist Tallinna lennujaama 1980. aastal sündinud Ukraina kodanikust mees, kellel oli sissesõidukeeld Schengeni alale. Mehe väljastati sisenemiskeeld ning ta peeti kinni.

30. juunil saabus Kiievist Tallinna lennujaama 1987. aastal sündinud Ukraina kodanikust naine, kellel puudusid reisi eesmärki ja tingimusi õigustavad dokumendid. Naisele väljastati sisenemiskeeld ning ta peeti kinni.

29. juunil juhtis 1989. aastal sündinud Ukraina kodanikust mees Tallinnas mootorsõidukit joobeseisundis. 30. juunil lõpetati ennetähtaegselt tema viisaga lubatud viimisaeg, lühendati viisavaba viibimisaega, koostati lahkumisettekirjutus ja sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

29. juunil üritas 1966. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikust mees Tallinnas omastada talle mittekuuluvaid asju. Politsei saabudes andis mees omastatud asjad tagasi. 30. juunil tunnistati tema viisa kehtetuks, koostati lahkumisettekirjutus ja sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Jõgevamaa

Vargus

Ööl vastu 1. juulit murti Põltsamaa vallas sisse kauplusesse, kust varastati sigarette. Juhtunu täpsemad asjaolud ning kahju selgitatakse alustatud kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

30. juuni õhtul sai politsei väljakutse Tartus Mõisavahe tänavale, kus joobes 62-aastane mees oli tüli käigus terava esemega löönud oma sõpra. Politsei pidas lööja kinni. Meedikud andsid kannatanule esmaabi kohapeal.

Vargus

Politseile teatati, et 24. juunil varastati Tartus Kaunase puiestee korrusmaja trepikojast Scott jalgratas. Kahju on 500 eurot.

Juhtumid piiril

30. juunil kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsiooniametnikud Põlvamaa ettevõtteid selgitamaks, kas seal töötavad inimesed viibivad riigis seaduslikult. Kokku kontrolliti kolme juriidilist ja nelja füüsilist isikut ning kontrollkäigul ühtegi seadusliku aluseta töötavad või riigis viibivad välismaalast ei avastatud.

1. juuli varahommikul tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Kõrgõzstani kodanikul, kellel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused. Isikud lahkus tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

30. juunil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Rakveres Vabriku tänaval maja juures ründas 25-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

30. juunil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Sillamäel Viru puiesteel kaupluse juures ründas 28-aastane mees teist meest, kes sai viga. Politsei pidas 28-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

30. juunil teatati politseile, et Narvas Uusküla tänaval maja juures ründas seni tuvastamata naine neiut, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Vargus

30. juunil teatati politseile, et Narvas varastas 37-aastane naine kauplusest grillitud kanakintse. Kaupluse turvatöötaja pidas naise kinni ja andis üle politseile.

Kelmused

30. juunil alustas Narva politseijaoskond kriminaalmenetlust selles, et 49-aastase naisele helistas end pangatöötajana esitlenud isik ja ütles, et tema kontol on tehtud kahtlaseid tehinguid, mis tuleks kiiresti blokeerida. Selleks paluti naisel paigaldada kaugjuurdepääsu tarkvara Anydesk ja sisestada SMART-ID PIN-koodid, mida naine ka tegi. Tegelikult oli tegu kelmiga, kes võttis kannatanu kontolt 270 eurot. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

30. juunil alustas Narva politseijaoskond kriminaalmenetlust selles, et Narvas elavale 75-aastase naisele helistas end pangatöötajana esitlenud isik ja ütles, et tema kontol on tehtud kahtlaseid tehinguid, mis tuleks kiiresti blokeerida. Selleks paluti naisel paigaldada kaugjuurdepääsu tarkvara Anydesk ja sisestada SMART-ID PIN-koodid, mida naine ka tegi. Tegelikult oli tegu kelmiga, kes võttis naise kontolt 9790 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

30. juunil alustas Jõhvi politseijaoskond kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel elava 66-aastase naise nimele võeti tema teadmata laenu ning laenusumma koos kontol oleva rahaga kanti edasi võõrale kontole. Kahju on 6000 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Juhtum piiril

30. juunil ennelõunal kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunktis Eestisse sisenemisel Ameerika Ühendriikide kodanikku. Kuna mehel puudus seaduslik alus riiki sisenemiseks, siis väljastati talle sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kelmus
30. juunil teatati politseile, et kaks päeva tagasi helistati 62-aastasele naisele ning tutvustati ennast ühe panga juhatajana. Naisel paluti arvutisse laadida programm "ADMIN" ning ID-kaardi abil siseneda internetipanga keskkonda. Pärast seda kuvati arvutiekraanile kindlustusleping, mille naine digitaalselt allkirjastas. Hiljem uuesti internetipanga keskkonda sisenedes avastas naine, et tema kontolt on omavoliliselt tehtud panga ülekanne. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 615 eurot.

Kehaline väärkohtlemine
30. juunil sai politsei teate, et nädalavahetusel Tori vallas eramus väliterrassil ründas 29-aastane mees 23-aastast meest, kes sai viga.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
30. juunil teatati politseile, et Kehtna vallas kortermajas lõi 41-aastane mees oma 23-aastast naabrit, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.