Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandus- ja Toiduamet kontrollis maasikate päritolu ja märgistust Pärnu turul ja Tartu turul (2021-06-30 08:38:37)

Jätkusid üle-eestilised kontrollid ausa konkurentsi tagamiseks Pärnu turul ning Tartu turul. Pärnus tehti ühele müüjale sunniraha hoiatus ning maasikad kõrvaldati müügilt. Tartus alustati ühe müüja suhtes menetlust.

Põllumajandus- ja Toiduameti kommunikatsiooniosakonna nõuniku Elen Kurvitsa sõnul kontrolliti maasikareidil saate-, ostu- ja müügidokumente (sh muu päritolu tõendav dokumentatsioon). "Maasikamüüjad peavad järelevalveametnikule esitama müügikohas saatedokumendi, mis peab vastama nõuetele ja olema sisuliselt korrektne," selgitas ta.

Amet juhib muu hulgas tähelepanu, et kasvatajad, kes müüvad enda kasvatatud marju, ei ole tihtipeale teadlikud, et marjade kohta tuleb pidada arvestust. "Juhul kui kasvatad ja müüd oma marju, siis tuleb pidada arvestust ning esitada saatedokument," sõnab nõunik.

Kontrollid toimusid 29. juunil Pärnu Turul ning Tartu Turul. Kokku kontrolliti 25 müüjat, sh Pärnu Turul kontrolliti üheksa müüjat ning Tartu Turul 16 müüjat.

Põhilised mittevastavused Tartu Turul ja Pärnu Turul seisnesid selles, et poldud ametit oma tegevusest teavitatud ning mõningatel juhtudel ei olnud kohapeal edasimüüjatel ette näidata nõuetekohaseid saatedokumente. "Tartus olid ühe müüja saatedokumendid puudulikud ja Pärnus määrati ühele müüjale sunniraha hoiatus, sest kaup ja saatelehed ei läinud kokku. Menetlus nende suhtes käib," märgib Kurvits.

Positiivne oli see, et toodete märgistus vastas nõuetele ning turu külastajad suhtusid kontrollidesse toetavalt ja heakskiitvalt.

Amet jätkab kontrollide ja tulemuste avalikustamisega ka edaspidi. Hooaja kokkuvõte tehakse septembris.

Lisainfo:

Meelespea kasvatajale

Meelespea tarbijale

Meelespea müüjale

Korduma kippuvad küsimused



Allikas: Põllumajandus- ja Toiduameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.