Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Taas saadaval "Lehtpuud I" (2021-06-17 08:40:33)

Taas on saadaval piiratud koguses "Lehtpuud I".
Raamatud on kohapeal olemas alates 17.06.



LEHTPUUD I


Kirjastuse hind €39.00


Käsiraamat-määraja "Lehtpuud" on kavandatud avaldada kolmeosalisena. Esimeses osas (432 lk, A4, kõvaköide) antakse lühiülevaade puittaimede ehitusest ja talitlusest ning määramiseks vajalikust terminoloogiast. Mõisteid selgitavad lisatud joonised. Käsiraamat on üles ehitatud sugukondade tähestikulist järjekorda silmas pidades ning esimeses köites käsitletakse sugukondi Acanthaceae kuni Ericaceae. Iga sugukonna puhul esitatakse kõigepealt üldiseloomustus. Tähtsamaid taimeperekondi käsitletakse üksikasjalikumalt, andes kõigepealt perekonna üldiseloomustuse ja seejärel perekonna tähtsamate liikide kirjeldused.

Perekonna esindajate valik on üsna lai: püütud on lähtuda Euroopa Liidu piires kasvavatest ja siin haljastuses kasutatavatest olulisematest liikidest, kuid mõistagi oli valikut teha küllaltki keeruline. Perekonna üldiseloomustuse järel on toodud liikide määramise tabelid, mis on koostatud võrsete ja pungade eristamistunnuseid aluseks võttes. Iga liigi puhul on antud ladina-ja eestikeelne nimi, ladinakeelse nime hääldus nurksulgudes ning nimi inglise, saksa ja vene keeles, kui see on olemas. Liigi tasandil on tähelepanu pööratud neljale liigi määramistunnuste kompleksile. Nendeks on võrsed, lehed, õied ja viljad. Kirjeldatud on ka liigisiseseid süstemaatilisi üksusi - alamliike, teisendeid, vorme ja sorte, kui need on olemas. Just sordikirjeldustele on pööratud rohkem tähelepanu, sest uusi sorte üha lisandub, kuid nende kirjeldused on visad levima. See nimekiri pole kaugeltki täielik, kuid uut teavet sortide kohta peaks raamatust leidma igaüks.

Käsiraamat on rikkalikult illustreeritud autori tehtud fotodega, mida on üle kahe tuhande, ja võrsete ning lehtede originaalskaneeringutega. Fotod on põhiosas valminud aastate jooksul Euroopa eri botaanikaaedu külastades. Lehtpuude ja-põõsaste käsiraamatu-määraja esimene osa on mõeldud kasutamiseks dendroloogia õppeaine õppijaile, puukoolitöötajatele, haljastusspetsialistidele, loodus- ja keskkonnakaitsjatele, samuti harrastusaednikele ja kõigile, kes peavad lugu puittaimedest ning soovivad neid tundma õppida.

Raamatu autor Urmas Roht on Eesti maaülikooli metsandusõppejõud ning riikliku looduskaitsekeskuse Põlva-Valga-Võru regiooni direktor.

Veaparandus

Tähelepanu! Külmakindlustsoonide tabelis (lk 12) on inimliku eksituse tõttu jäänud Fahrenheiti kraadid ümber arvutamata Celsiuse kraadidesse, ehkki märgitud on Celsiuse kraadid.
Celsiuse kraadides on tsoneering järgmine:
I tsoon: alla -45,5 ºC
II tsoon: -45,5...-37,2 ºC
III tsoon: -37,2...-28,8 ºC
IV tsoon: -28,8...-23,3 ºC
V tsoon: -23,3...-20,5 ºC
VI tsoon: -20,5...-15,0 ºC
VII tsoon: -15,0...-12,2 ºC



LEHTPUUD II


Kirjastuse hind €45.00


Käsiraamat on jätkuks LEHTPUUD I osale ja on mõeldud kasutamiseks dendroloogia õppeaine õppijaile, puukoolitöötajatele, haljastusspetsialistidele, loodus- ja keskkonnakaitsjatele, samuti harrastusaednikele ning kõigile loodusränduritele, kes peavad lugu puittaimedest ja soovivad neid tundma õppida või lihtsalt neist enam teada saada.
Taimesüstemaatikas on vahepealsetel aastatel toimunud olulised muutused, sest tohutult on lisandunud teadmisi geneetikast, mis omakorda seadnud uude valgusesse taimerühmade omavahelised sugulussuhted. Neid uusi teadmisi on püütud arvestada võimaluste piires ka selles köites. Vahepeal on ilmunud puude ja põõsaste osas nii kodumaist kui tõlkekirjandust, kuid lehtpuude ja - põõsaste süvendatud käsitlus jätkub selle sarjaga.
Raamatu teine osa käsitleb puid ja põõsaid alates Erythroxyláceae sugukond punapuulised ja lõpeb Liriodendron tulipifera L.
harilik tulbipuuga

Tellimiseks saatke oma  ostusoov ja  kontaktandmed 
(nimi, aadress,
mobiilinumber) meiliaadressile krista@atlex.ee või helistage numbril 5551 1230.
Raamatud saadame kas kulleriga
või Itella SmartPost
pakiautomaati.
Allikas: Atlex OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.