Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-06-10 07:25:24)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 67 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 35 varavastast kuritegu, sealhulgas 17 vargust (neist kolm eluruumidest ja üks sõidukitest) ning üks sõidukivargus ja omavoliline kasutamine. Registreeriti viis inimvigastatutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada kuus inimest. Tabati 14 alkoholi- ja üks narkojoobes sõidukijuht.

Piiril väljastati seitse sisenemiskeeldu ja toimus üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

8. juunil teatati politseile, et Mustamäel Vilde teel olevas elukohas tekkis konflikt elukaaslaste, 35-aastase naise ja 44-aastase mehe vahel, mille käigus tekitati mehele raskeid kehavigastusi. Kiirabi viis mehe haiglasse. Politsei pidas 35-aastase naise kinni.

8. juunil teatati politseile, et Kesklinnas Laulupeo tänaval olevas elukohas läks 33-aastane mees kallale 40-aastasele mehele ja lõi teda rusikaga.

Juhtum piiril

8. juunil lahkusid Tallinna lennujaamast lennuga Antalyasse kaks Eesti kodanikust ja üks Eestis elav määratlemata kodakondsusega inimene, kes pidanuks olema eneseisolatsioonis. Eneseisolatsiooninõuet rikkus ka Londonisse suundunud Suurbritannia kodanik. Kõigist rikkumistest teavitati terviseametit.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Kelmus

Politsei poole pöördus 25-aastane Põlvamaa mees, kes soovis läbi facebooki endale soetada paadimootorit. Ta tasus müüjale selle eest 2000 eurot, kuid kaupa mees tänaseni kätte saanud ei ole. Kelmusjuhtumi üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Tartumaa

Vargused

Politseile laekus teade, et 3. juunil varastati Kambja alevikus Männi tänava korterist 200 eurot sularaha, päikeseprillid ja e-sigaret. Vargusega tekitatud kahju on 334 eurot.

4. juunil varastati Tartus Ringtee tänava kauplusest külastaja mobiiltelefon iPhone XR. Kahju on 800 eurot.

Valgamaa

Arvutikelmus

Politseile laekus teade, et maikuus soovis Valgas elav mees läbi interneti müügikeskkonna endale soetada nelja videokaarti. Ta tasus müüjale selle eest 3825 eurot, kuid kaarti mees tänaseni kätte saanud ei ole. Ka ei õnnestu kannatanul enam müüjaga suhelda, kuna viimane kustus oma sotsiaalmeedia konto. Kelmusjuhtumi üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Arvutikelmus

8. juunil teatati politseile, et Viljandi vallas elava 41-aastase mehe pangakontolt on tema nõusolekuta võetud välja 800 eurot. Juhtunu üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

8. juunil kell 2.30 tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Iisraeli Riigi kodanikul, kellel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse määrusega sätestatud põhjused. Isikud lahkusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

8. juunil koostati Lõuna prefektuuris lahkumisettekirjutus 37-aastasele Ukraina kodanikule, kes oli viibinud Eestis kuus päeva seadusliku aluseta. Isikule kehtestati üheks aastaks sissesõidukeeld.

8. juunil kontrollisid Lõuna prefektuuri piiri- ja migratsiooniametnikud koos maksu-ja tolliameti töötajatega Võru- ja Valgamaa piiriäärseid alasid tõkestamaks ja avastamaks salakaubaveo juhtumeid, ebaseaduslikku sisserännet ja dokumendipettusi. Kokku kontrolliti 118 sõidukit ning tuvastati üks joobes juht, üks turvavööta sohver, üks kehtetu juhiluba ning ühest masinast avastati 1000 maksumärkideta sigaretti ning pudel alkoholilõhnalist vedelikku.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

8. juunil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Rakveres Pikk tänaval lõi 25-aastane mees korduvalt oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Ida-Virumaa

Vargus

8. juunil teatati politseile, et Kiviõlis murti sisse hoonesse ja varastati sealt sülearvuti, kaardilugeja, elektrikilp ja muud vara. Kahju on umbes 3500 eurot.

Kelmus

8. juunil alustas Narva politseijaoskond kriminaalmenetlust selles, et Kreenholmi tänava kauplusest varastati 70-aastase naise rahakott koos pangakaardiga ja PIN-koodi meelespeaga ning maksti sellega erinevates kauplustes. Kahju on umbes 350 eurot.

Juhtum piiril

8. juuni pärastlõunal kontrollisid piirivalvurid Narva piiripunktis Eestisse sisenemisel Kasahstani Vabariigi ja Venemaa Föderatsiooni kodanikku koos lastega. Kuna mehel ja naisel puudusid asjakohased dokumendid, siis ei lubatud perel Eestisse siseneda, neile väljastati sisenemiskeeld ja suunati tagasi Venemaa Föderatsiooni.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine
8. juunil sai politsei teate, et Pärnus ründas seni tuvastamata isik 31-aastast meest, kes sai viga. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Raplamaa

Arvutikelmus
8. juunil teatati politseile, et eelmisel nädalal helistas vene keelt kõnelev naisterahvas 49-aastasele mehele ning küsis, kas mehe pangakontolt on kunagi raha varastatud. Mees vastas jaatavalt ning seepeale öeldi talle, et tema nimel on 670 dollaritühel krüptokontol ning selle kätte saamiseks on vaja alla tõmmata AnyDesk programm ja maksta 120 eurot. Mehel ei õnnestunud programmi alla laadida ning seepeale paluti tal Mobiili ID abil siseneda ühele internetilehele. Mees toimis juhiste järgi ning sooritas ka 120 eurose makse. Lubatud raha ei ole mees tänaseni saanud. Lisaks avastas ta mõned päevad hiljem, et tema pangakontolt on omavoliliselt tehtud ülekanne võõrale pangakontole. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 2120 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainformatsiooni vastava ringkonnaprokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.