Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aprill toob märgatavalt jahedama ilma (2007-03-29 05:45:05)

 

Ilmaennustus ajavahemikuks 29. märtsist kuni 4. aprillini…

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 28. märtsil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Suurepärane kevadilm kestab märtsi lõpuni, aprilli algul peaks minema jahedamaks. Neljapäeval mõjutab meie ilma Venemaa antitsükloni lääneosa. Ilm on pilvitu või vähe pilves ja sajuta. Lõunatuule kiirus jääb 1-5 m/s piiresse. Öösel jahtub õhk -2...+2 kraadini, päeval tuleb 10...16 kraadi sooja. Reedel kujuneb Põhja-Atlandil uus kõrgrõhukese, üle Soome itta libiseb aga idapoolset ja läänepoolset antitsüklonit eraldav madalrõhulohk. Eesti ilm tuleb vahelduvalt pilves ja sajuta, tuul pöördub läände puhudes 4-8 m/s. Öösel on -2...+2 ja päeval +10...+15 kraadi. Laupäeval ja pühapäeval mõjutab meie ilma Põhja-Atlandi kõrgrõhkkonna lääneosa. Ilm on vähese ja vahelduva pilvisusega ja sajuta, vaid ööl vastu laupäeva on pilvi enam ning Kirde-Eestis pole päris välistatud ka lörtsisadu. Laupäeval puhub põhjatuul 3-7 ning pühapäeval loode- ja läänetuul 4-8 m/s. Öisel ajal jahtub õhk -3...+2, pühapäeva öösel kuni -6 kraadini, päeval tuleb 6...10, Lõuna-Eestis kuni 12 kraadi sooja. Esmaspäeval jõuab Põhja-Skandinaavia kohale tsüklon, Eestis tugevneb lääne- ja loodetuul 4-8, iiliti 12 m/s. Ilm on vähese ja vahelduva pilvisusega ning sajuta. Öösel tuleb külma 0...5 kraadi ja päeval sooja 7...12 kraadi. Teisipäeval ja kolmapäeval liigub tsüklon Skandinaavia kohalt Venemaale, selle lääneserv ulatub Eestini. Valdavad loode- ja põhjatuuled, mille kiirus ulatub teisipäeval 12 - 15 m/s, kolmapäeval aga jääb 4-8 m/s piiresse. Ilm on muutlikult pilves, Ida-Eestis võib sadada lörtsi, öösel ka lund. Öisel ajal külmeneb õhk kuni -6 kraadini, ka päevasooja on napilt, vaid 1...7 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +3 kraadist Lääne-Eesti saartel kuni +5 kraadini Ida-Eestis, mis on normist 1...3 kraadi soojem. Sademeid Lääne-Eestis märkimisväärses koguses oodata pole, Ida-Eestis võib sadada 1-2 mm, samas kui normi järgi peaks sadama 5-6 mm.

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.