Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Palmipuudepüha Tallinna Botaanikaaias (2007-03-28 10:11:18)

 

30. märtsist kuni 1. aprillini toimub Tallinna Botaanikaaia palmimajas palmipuudepüha tähistamiseks näitus „Põnevat palmidest”.

 

Palmid on inimkonnale kõrreliste kõrval olulisemateks toidutaimedeks. Näitusel saab teada, kuidas maailma eri paigus palme kasutatakse ning kuidas neid kodustes tingimustes ise kasvatada.

 

Tutvustame palmide fantastilist mitmekesisust ja liigirikkust.  Kõik välimuselt palmisarnased taimed polegi palmid. Sageli peetakse ekslikult palmideks ka tääkliiliaid, puusõnajalgu, kruvipuid jt.

 

Näitusel tutvustame ka tähtsamaid piiblitaimi. Saate teada, milliselt taimelt saadi metsmett ja milliselt lemmemarju. Esindatud on nii tuntumad (viigipuu, õlipuu, valge liilia jt) kui ka vähemtuntumad (mooruspuu, ruut, kukemagun jt) piiblitaimed.

 

Kunstisõpradel on võimalus tutvuda iidse Pata-Chitra tehnika abil valminud töödega. See naturaalne kunstiliik on pärit Ida-Indiast, Orissa maakonnast ning omab aastasadade pikkuseid traditsioone. Näitusmüügil on esitatud 22 religioosset sõnumit kandvat tööd.

 

Kohal on Aiamaailm palmide kasvatamiseks vajalikuga: potid, muld, väetised. Erinevate rahvaste teesid  pakub kultuuritraditsioonide keskus „Terve Maailm”.

 

Igale külastajale väike üllatus.

 

Lisainfo: kuraatorid Urmas Laansoo ja  Krista Kaur. Tel. 606 2671, 606 2666.

 

Allikas: Tallinna Botaanikaaia 28.03.2007 pressiteade, Tiina Müürisepp.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.