Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaelu arengukava esitati Euroopa Komisjonile heakskiidu saamiseks (2007-03-26 20:22:52)

 

Arengukava eesmärgiks on muuta valdav osa põllumajandustootjatest konkurentsivõimelisteks…


Reedel, 23. märtsil esitas põllumajandusministeerium Euroopa Komisjonile heakskiidu saamiseks Eesti maaelu arengukava aastateks 2007-2013 (MAK), mis annab aluse alustada Euroopa Komisjoniga ametlikke läbirääkimisi. MAK-i raames on võimalik Eesti maaelu järgneva seitsme aasta jooksul toetada ligikaudu 14,5 miljardi krooniga.

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo sõnul on arengukava valmimisega loodud eeldused, et 2013. aastaks on valdav osa põllumajandustootjatest konkurentsivõimelised, tagatud on hea keskkonnaseisund ning põllumajanduslik maakasutus, maapiirkonna ettevõtlus on mitmekülgne ja elukvaliteet paranenud.

"Kuigi Komisjonil on MAKi heakskiitmiseks aega kuni 6 kuud, käivad läbirääkimistega paralleelselt ka ettevalmistused toetuste rakendamiseks," lisas Tuiksoo. Esimesed toetused on plaanis avada mais.

Eelarveperioodil 2007-2013 rahastab Euroopa Liit maaelu arengu ja põllumajandustoetusi Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfondist (EAFRD), mida liikmesriigid omalt poolt kaasfinantseerivad. Kokku on arengukava raames kavas rakendada 20 meedet.

MAKi strateegilise alusdokumendi – Maaelu arengu strateegia 2007-2013 (MAS) – kiitis Vabariigi Valitsus heaks 13. juulil 2006. MAK kiideti Vabariigi Valitsuse poolt heaks 8. veebruaril 2007. aastal.

Eesti maaelu arengukava 2007-2013 on kättesaadav põllumajandusministeeriumi kodulehel aadressil http://www.agri.ee/mak.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 26.03.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.