Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2021-05-19 08:03:51)


Möödunud ööpäeval registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 90 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 39 varavastast kuritegu, sh 18 vargust. Registreeriti kuus inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada seitse inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati seitse ning narkojoobes sõidukijuhte üks.

Piirilt väljastati üks sisenemiskeeld, Eestist saadeti välja neli inimest ning registreeriti kaks Schengeni viisaeeskirja rikkumist.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

17. mail teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare teel lõi 45-aastane mees 40-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

17. mail teatati, et Põhja-Tallinnas Karjamaa tänaval korteris ründas 39-aastane mees oma elukaaslast, 37-aastaast naist. Kiirabi kontrollis naise vigastusi.

17. mail teatati, et Mustamäel Sõpruse puiesteel korteris ründas alkoholijoobes 59-aastane mees 40-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kinni.

Vargused

17. mail teatati, et Mustamäel Kivikülvi tänaval on varastatud autolt katalüsaator. Kahju üle 200 euro.

17. mail teatati, et Kesklinnas Pärnu maanteel varastati veoauto kabiinist rahakott, koos dokumentide ja pangakaardiga, millega teostati hiljem ka makseid. Kahju kokku 425 eurot.

Kelmused

5. mail helistati 39-aastasele mehele ja teatati, et tema nimele on tehtud arve, kus on raha ja mida on võimalik välja võtta. Selle saamiseks paluti telefonile tõmmata programm ja seejärel maksta 2000 eurot. Hiljem avastas mees, et tema nimele on võetud kaks laenu summas 1300 ja 6500 eurot. Kahju kokku 9800 eurot.

13. mail helistas 60-aastasele naisele suhtlusrakenduse Viber kaudu, tutvustati ennast Swedbanki töötajana ning teatati, et tema kontolt üritatakse varastada raha. Selle tõkestamiseks paluti naise PIN-koodi, et nad saaksid peale panna kaitseprogrammi. Hiljem avastas naine, et tema kontolt on võetud 9742 eurot.

7. mail helistati naisele suhtlusrakenduse Viber kaudu väidetava Swedbanki töötaja, kes ütles, et tema kontolt üritatakse teha makset. Naiselt paluti tema kasutajatunnust, aga kuna ta seda peast öelda ei osanud, paluti tõmmata telefoni QuickSupport programm, mis aitas avada internetipanga ja naine pidi sisestama oma PIN2-koodi. Pärast märkas naine, et tema kontolt oli edasi kantud 424 eurot.

17. mail alustati menetlus juhtumis, kus seni tuvastama isik on sisenenud ebaseaduslikult 36-aastase mehe Google, Bitpanda ja crypto.com kasutajakontodele ning sooritanud ebaseaduslikult Bitpanda kasutajakontolt tehingu summas 11 049 eurot.

LÕUNA PREFEKTUUR

Möödunud ööpäeval Lõuna prefektuuris olulisi teateid kuritegudest ei registreeritud.

Juhtum piiril

Ööl vastu 18. maid tõkestasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemise Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

IDA PREFEKTUUR

Kehaline väärkohtlemine

17. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järve haridusasutuses lõid üksteist 16- ja 15-aastane noormees. Mõlemad said viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmused

Narva politseijaoskonnas alustati kriminaalmenetlust selles, et naine kasutades ebaseaduslikult mehe isiklikke andmeid ja Smart-ID paroole, võttis mehe nimele laene ja sooritas oste. Kahju on ligikaudu 9000 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

17. mail alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et helistati ühele Sillamäe elanikule ja öeldi, et tema kontol on tehtud kahtlaseid tehinguid, mis tuleks kiiresti blokeerida. Selleks paluti mehel sisestada SMART-ID PIN-koodid, mida mees ka tegi. Tegelikult oli tegu kelmiga, kes võttis mehe kontolt 4915 eurot. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

Politseile laekus teade, et 11. mail helistas Kohtla-Järvel elavale mehele end pangatöötajana tutvustanud kelm, kes veenis meest sisestama oma SMART-ID PIN-koodi. Mees seda ka tegi, misjärel sai kelm ligipääsu tema pangakontole ja tegi ülekande teisele pangakontole summas 830 eurot. Politsei uurib juhtunut kriminaalmenetluses.

17. mail sai politsei teate, et ühele Narva elanikule helistas end pangatöötajana esitlenud inimene, kes ütles, et naise kontol on tehtud kahtlaseid tehinguid, mis tuleks peatada. Kelm küsis naise Mobiil-ID koode. Naine andis helistajale koodid ning seejärel varastas kelm tema kontolt 400 eurot. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
17. mail alustati kriminaalmenetlust selles, et nädalavahetusel lõi 36-aastane naine oma 37-aastast abikaasat, kes sai viga.

Pärnumaa

Kehalised väärkohtlemised
17. mail sai politsei teate, et Saarde vallas lõi seni tuvastamata mees eramu hoovis 47-aastast meest, kes sai viga. Juhtumi täpsemad asjaolud selgitatakse menetluse käigus.

17. mail teatati politseile, et Põhja-Pärnumaal läks 51-aastane mees kallale oma elukaaslasele, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Vargused
17. mail sai politsei teate, et viimase kahe kuu jooksul on Pärnus Jannseni tänava trepikojast varastatud lukustatud hõbedast värvi jalgratas. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 350 eurot.

17. mail teatati politseile, et viimase kahe kuu jooksul on Pärnus Mai tänaval sisenetud keldris lukustatud ruumi, kust on varastatud tööriistu. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 2240 eurot.

Raplamaa

Vargus
17. mail sai politsei teate, et poolteist kuud tagasi on Kehtna vallas Selja külas vahelaost varastatud kuusepalki. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 2480 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.