Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti nädalavahetuse info (2021-05-04 07:29:02)


Möödunud nädalavahetusel registreeriti politsei- ja piirivalveametis 144 teadet kuritegudest. Nende hulgas oli üks avaliku korra raske rikkumine, 55 varavastast kuritegu, sealhulgas 33 vargust. Registreeriti 12 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada 14 inimest. Tabati 62 alkoholijoobes ja kuus narkojoobes sõidukijuhti.

Piiril väljastati kaks sisenemiskeeldu ning Eestist saadeti välja viis isikut. Tuvastati üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine ning avastati üks riigipiiri ebaseaduslik ületamine, mille käigus peeti kinni üks inimene.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Kehalised väärkohtlemised

30. aprillil teatati vägivallast Mustamäe teel asuvas korteris, kus seltskond tarvitas koos alkoholi ja mindi omavahel tülli. Kaklesid 31-aastane mees ja 33-aastane mees. 31-aastane mees peeti kuriteos kahtlustatavana kinni.

30. aprillil teatati vägivallast Kivila tänaval, mille käigus tõukas 66-aastane naine 71-aastast naist, kes sai selle käigus haiget.

1. mail teatati, et Lasnamäel Narva maanteel korteris lõi 44-aastane mees talle tuttavat 46-aastast naist. Politseinikud pidasid mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

1. mail teatati, et Lasnamäel K. Kärberi tänaval korteris tekkis konflikt mehe ja talle tuttava 28-aastase naise vahel. Mees lahkus enne politsei saabumist. Juhtumi täpsemad asjaolud on selgitamisel.

2. mail teatati, et Põhja-Tallinna linnaosas Randla tänaval toimus kaklus, mille käigus lõi 20-aastane mees 30-aastast ja 39-aastast meest. Politsei pidas 20-aastase mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

2. mail teatati politseile, et Mustamäe linnaosas E. Vilde teel toidukaupluses ründas alkoholi tarvitanud mees teist alkoholi tarvitanud 26-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

2. mail teatati, et Lasnamäe linnaosas sõitvas bussis löödi 36-aastast meest. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

2. mail teatati, et Lasnamäe linnaosas Mustakivi teel vägivallatses 29-aastane mees 49-aastase naise kallal. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

2. mail teatati politseile, et Kristiine linnaosas Paldiski maanteel toimus konflikt 31-aastase, 20-aastase ja 21-aastase mehe vahel, mille käigus sai 20-aastane mees sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Ähvardamine
30. aprillil teatati, et Viimsi vallas ähvardas 45-aastane mees 34-aastast naist vägivallaga. Juhtunu uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust.

Vargused

1. mail teatati, et Mustamäel Siili tänaval varastati sõiduautost akna lõhkumise teel rahakott, kus olid dokumendid ja sularaha. Kahju on üle 700 euro.

1. mail teatati, et Mustamäel A. H. Tammsaare teel varastati akna lõhkumise teel sõiduautost pakendis tõukeratas. Kahju on 2090 eurot.

Kelmused
30. aprillil alustati menetlust selles, et 38-aastasele naisele helistas end pangatöötajana esitlenud vene keeles kõnelenud naine paludes kõne saajal sisestada oma PIN-koodid, misjärel võeti kannatanu kontolt 2100 eurot.

30. aprillil alustati menetlust selles, et 32-aastasele naisele helistas end pangatöötajana esitlenud vene keeles kõnelenud naine ning palus kõne saajal sisestada PIN-koodid. Naine tegi seda, misjärel kadus tema kontolt üle 900 euro.

Harjumaa

Kehaline väärkohtlemine

1. mail teatati, et Laagri alevikus majas ründas alkoholijoobes 53-aastane mees oma 52-aastast elukaaslast. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus

30. aprillil teatati, et Kose vallas Oru külas varastati jalgratas Merida.

Juhtumid piiril
30. aprillil viidi läbi illegaalimenetlus 1992. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes, kes viibis Schengeni alal ebaseaduslikult 192 päeva. Isikule kohaldati ettekirjutus riigist lahkumiseks ja sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

30. aprillil viidi läbi illegaalimenetlus 1989. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodaniku suhtes, kes viibis Schengeni alal ebaseaduslikult 100 päeva ning ka töötas Eestis ebaseaduslikult ning rikkus karantiinikohustust. Talle tehti ettekirjutus riigist lahkumiseks ja kohaldati kolmeks aastaks sissesõidukeeld.

30. aprillil viidi läbi illegaalimenetlus 1967. aastal sündinud Ukraina kodaniku suhtes, kes viibis Schengeni alal ebaseaduslikult 286 päeva, samuti töötas Eestis ebaseaduslikult. Talle tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati aastane sissesõidukeeld.


1. mail soovis Tallinna lennujaama kaudu Antalyasse lennata 2001. aastal sündinud Eesti Vabariigi kodanik, kellel oli kehtiv karantiini kohustus ning määratud karantiin kuni 10. maini. Juhtunu osas konsulteeriti Terviseametiga ja mehele vormistati ettekirjutus karantiinikohustuse täitmiseks ning suunati ta oma elukohta Eestis.

1. mail soovis Tallinna lennujaama kaudu Londonisse lennata 1995. aastal sündinud Suurbritannia- ja Põhja-Iiri Ühendkuningriigi kodanik, kellel on kuni 9. maini kehtiv karantiini kohustus. Konsulteeriti Terviseametiga ja naine suunati tagasi oma elukohta Eestis.

1. mail koostas Põhja prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse ametnik ettekirjutuse Eestist lahkumiseks 1993. aastal sündinud Ukraina kodanikule, kes juhtis Peetri alevikus sõiduautot, olles joobeseisundis. PPA tunnistas mehe viisa kehtetuks, lõpetas tema viisavaba lubatud viibimisaja ja lühendas seda ühekordselt. Mehele kohaldati sissesõidukeeld kolm aastat.

2. mail teatati politseile öörahu rikkumisest Kärberi tänava majas. Infot kontrollides selgus, et seltskonnas viibis 1962. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik, kel polnud esitada ühtki dokumenti. Mehe isiku tuvastamiseks suunduti koos temaga mehe koju. Temaga koos elas ka 1969. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanik. Selgus, et mõlemad mehed viibisid Eestis ebaseaduslikult. Meestele koostati ettekirjutused Eestist lahkumiseks seitsme päeva jooksul ja neile kohaldati sissesõidukeelud.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine

1. mai sai politsei väljakutse Kambja valda Rebase külla, kus joobes 34-aastane mees oli löönud oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kinni ning toimetas ta kainenema. Juhtunut uurib politsei kriminaalmenetluses.

Vargus

30. aprillil avastati, et Elva vallas Palupere külas on sisse murtud eramusse, kust varastati tööriistu. Kahju ning täpsemaid üksikasju selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Kehaline väärkohtlemine

Ööl vastu 2. maid sai politsei väljakutse Viljandi valda Puiatu külla, kus olid rüselema läinud ühes seltskonnas viibinud mehed. Kähmluses sai viga 22-aastane mees, kelle meedikud viisid tervisekontrolliks haiglasse. Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni 25-aastase ja 27-aastase mehe. Juhtunu täpsemaid asjaolusid uurib politsei kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

2. mai ennelõunal avastasid Piusa kordoni piirivalvurid Võrumaal piiriäärsel alal ühe inimese liikumise. Sündmuskohale reageerinud piirivalvepatrull pidas piiriribal liikunud eaka mehe kinni. Lähemal vestlusel ilmnes, et tegu oli Meremäe kandis elava kohaliku mehega, kes oli piiriäärsel alal oma lapsepõlveaegseid piirkondi külastamas. Et ta aga piirialale sattus oli üllatuseks talle eneselegi, mees vabandas ja kahetses. Peale vestlust ja suulist hoiatust toimetasid piirivalvurid eaka mehe piirialalt tagasi oma kodukohta.

1. mai hilisõhtul kontrolliti Koidula piiripunktis Läti registreerimismärkidega Daf veokit, mida juhtis Venemaa Föderatsiooni kodanik. Piirivalvurid avastasid, et mehe esitatud juhiluba on võltsitud. Mees kõrvaldati juhtimiselt, tema sõiduvahend paigutati kuni asendusjuhi saabumiseni tolliplatsile ning isiku kinnipidamine asendati maksega riigituludesse.

Ööl vastu 1. maid tõkestasid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemise 1971. aastal sündinud Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valitsuse korraldusega sätestatud põhjused.

Ööl vastu 1. maid tõkestati Luhamaa piiripunktis riiki sisenemine 1974. aastal sündinud Valgevene kodanikul, kuna tema viisa oli kehtetu. Mehele väljastati sisenemiskeeld ning ta saadeti tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. mail sai politsei teate, et Rakveres kaupluses lõi 66-aastane naine teist naist, kes sai viga.Politsei pidas 66-aastase naise kuriteos kahtlustatavana kinni.

1. mail sai politsei teate, et Rakveres korteris ründas 36-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

2. mail teatati politseile, et Tamsalus korteris ründasid 39-aastane naine ja 41-aastane mees naist, kes sai viga.Politsei pidas 39-aastase naise ja 41-aastase mehe kahtlustatavatena kinni.

Ida-Virumaa

Kehalised väärkohtlemised

1. mail teatati politseile, et Narvas A. Daumani tänaval korteris ründas 47-aastane mees oma abikaasat, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

2. mail teatati politseile, et Narvas Rakvere tänaval korteris ründas 46-aastane mees naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

2. mail teatati politseile, et Narvas Tallinna maanteel korteris lõi 31-aastane naine oma poega. Politsei pidas naise kuriteos kahtlustatavana kinni.

2. mail teatati politseile, et Narvas Energia tänaval korteris lõi 38-aastane mees oma ema, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

2. mail sai politsei teate, et Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval kortermaja juures ründas 14-aastane poiss teist noormeest, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmused

30. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust uurimaks juhtumit, kus 30-aastane naine leidis internetist tööpakkumise, mis eeldas raha ülekandmist ühelt pangakontolt teisele. Isikliku töökabineti registreerimiseks sisestas naine oma Mobiil-ID paroolid, misjärel naise pangakontole tuli raha. End tööandjana esitlenud kelmid ütlesid naisele, et see raha tuleb kanda teisele pangakontole ning pärast seda saab naine oma palga. Tegelikult võtsid kelmid naise nimele laenu. Kelmide palvel kandis naine raha teisele pangakontole. Kahju on 4700 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

30. aprillil sai politsei teate, et 57-aastase mehega võttis ühendust mees, kes soovis aidata tagasi saada varem kelmuse tõttu kaotatud raha. Selleks paigaldas mees arvutisse AnyDesk programmi ja tegi 1250 euro suuruse ülekande teisele pangakontole. Kui mehele teatati, et ülekantud rahast ei piisa varem kaotatud raha tagasisaamiseks, mõistis mees, et on taas kelmide ohvriks sattunud ja pöördus politseisse.

Juhtumid piiril

30. aprillil avastasid piirivalvurid Narva jõel püügile asetatud neli tähistamata mõrda, mis eemaldati püügilt ning toimetati kordonisse hoiule.

1. mail avastasid piirivalvurid Narva jõel püügile asetatud neli tähistamata püünist, mis eemaldati püügilt. Elus kala lasti tagasi vette ja püünised toimetati kordonisse hoiule.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Järvamaa

Kehaline väärkohtlemine
30. aprillil teatati politseile, et Türi vallas kortermajas läks 48-aastane mees kallale oma 46-aastasele elukaaslasele, kes sai viga. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Vargus
30. aprillil sai politsei teate, et öösel on Paides Rohelisel tänaval maja juurest varastatud lukustatud jalgratas. Esialgsel hinnangul on kahju ligi 260 eurot.

Läänemaa

Kehaline väärkohtlemine
1. mail teatati politseile, et Haapsalus elamus lõi 48-aastane naine oma abikaasat, kes sai viga.

Pärnumaa

Avaliku korra raske rikkumine
30. aprillil sai politsei teate, et Pärnus löödi tänaval 38-aastast meest, kes sai viga. Juhtunu üksikasju uurib politsei kriminaalmenetluses.

Raplamaa

Kehalised väärkohtlemised
1. mail sai politsei teate, et Kehtna vallas elamus läks 41-aastane mees kallale oma elukaaslasele, kes sai viga.

1. mail teatati politseile, et Kehtna vallas kortermajas lõi 41-aastane mees oma 35-aastast naist, kes sai viga.

2. mail teatati politseile, et Kehtna vallas garaažis lõi 22-aastane mees talle tuttavat 18-aastast meest, kes sai viga.

Vargus
30. aprillil sai politsei teate, et Raplas Põllu tänaval kortermaja eest varastati jalgratas Merida. Esialgsel hinnangul on kahju ligi 250 eurot.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava ringkonnaprokuratuuri pressiesindajalt.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.