Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaeluminister Kruuse kutsus Balti riikide põllumajandusministrid videokohtumisele (2021-05-03 08:24:21)

Urmas Kruuse tõi 30.04.2021 Balti maaeluministrite kohtumisel välja vajaduse käsitleda Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) reformipaketti ühtsena. Kolme riigi ministrid kinnitasid, et seisavad oma riiklike positsioonide eest ja tõdesid vajadust jõuda ÜPP tuleviku teemal kiiresti kokkuleppele. "Ennekõike on vaja tagada kindlus sektorile, kelle ees seisvad suured katsumused nii kriisijärgsete kui ka keskkonnahoiuga seotud eesmärkidega kohanemiseks," ütles maaeluminister Kruuse.

Kohtumise käigus teemana arutlusel olnud strateegia "Talust taldrikule" üldisi eesmärke on ministrid valmis toetama, aga seejuures peetakse oluliseks, et strateegia rakendamisel arvestataks liikmesriikide olukorda ja juba tehtud pingutusi. Strateegia "Talust taldrikule" eesmärk on edendada õiglast, tervislikku ja keskkonnahoidlikku toidusüsteemi.

Kruuse sõnul tuleb strateegia elluviimiseks pöörata tähelepanu teadus- ja arendustegevuse rahastamisele ning tõsta rahva teadlikkust, et suurendada nõudlust kohaliku ning keskkonnasäästlikult toodetud toidu järele. Selle kõrval ei tohi unustada ka toiduga isevarustatuse olulisust.

Leedu minister Kęstutis Navickas tõi kohtumisel välja oma mure seoses linnugripipuhanguga, mis võib tuua sektorile jälle uusi probleeme.

COVID-19 erakorralistest meetmetest rääkides selgus, et suurem osa kriisileevendamise toetusi jagati riigiabi alt välja 2020. aastal: Leedu 154 miljonit eurot, Läti 100 miljonit eurot ja Eesti 200 miljonit eurot. "Eesti on alustanud uue meetmena ka maa kapitalirendiga," sõnas Kruuse.

Läti on toetanud peamiselt köögivilja-, veiseliha- ja linnulihasektorit, Leedu piima ja piimatoodete, linnuliha- ning sealihasektorit.

Maeluminister Urmas Kruuse kutsel toimunud kolme Balti riigi põllumajandusministrite videokohtumisel arutati ÜPP reformipaketi, strateegia "Talust taldrikule" ja COVID-19 erakorraliste meetmete teemadel.



Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.