Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäevainfo (2021-04-23 08:15:45)


Möödunud ööpäeval registreeriti
Politsei- ja Piirivalveametis 63 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas 21 varavastastest kuritegudest, sh röövimistest neli, vargustest 11. Registreeriti üks inimvigastustega liiklusõnnetus, milles sai vigastada üks inimene. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati kaks, narkootikumide omamisi või tarbimisi üks.

Piiril väljastati kaks sisenemiskeeldu, registreeriti üks riigipiiri ebaseaduslik ületamine ning üks piirirežiimi rikkumine.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn


Kehalised väärkohtlemised
21. aprillil teatati politseile, et Lasnamäe linnaosas Mahtra tänaval korteris lõi mees enda tuttavat 56-aastast naist, tekitades sellega kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kelmused
20. aprillil alustati menetlust selles, et 2020. aasta septembrikuu lõpus tutvus 41-aasane Tallinnas elav mees
internetis naisterahvaga, kes pärast mõnenädalast suhtlust tutvustas kannatanule enda venda, kes väidetavalt tegeleb krüptoraha investeerimisega. Ajavahemikul oktoober 2020 kuni jaanuar 2021 lõid kauplemisplatvormi titantradeclub.com maaklerid kannatanule ebaõige ettekujutuse tegelikest asjaoludest Skype ja interneti vahendusel. Mehele anti võimalus kaubelda aktsiabörsil maakleri vahendusel, mille tulemusena teostas ta enda pangakontodelt ülekandeid ja kaardimakseid krüptoraha vahendusfirmade Krtiptomat ja Mercuryo kaudu titantradeclub.com kauplemisplatvormile kogusummas vähemalt 52892,45 eurot, kuid tegelikult kannatanu rahalisi vahendeid välja võtta ei saanud ning talt nõuti erinevatel ettekäänetel juurdemakseid. 2021. aasta märtsi lõpus võttis sama mehega Skype teel ühendust mees, kes lubas aidata tal kauplemisplatvormil titantradeclub.com kaotatud raha tagasi saada. Selle kinnituseks pidi kannatanu end registreerima kauplemisplatvormil yozay.com, kuhu kanti väidetavalt titantradeclub.com kauplemisplatvormil olev raha. Aprillikuu alguses teostas kannatanu enda pangakontodelt kaardimakseid krüptoraha vahendusfirmade Mercuryo ja binance kaudu erinevate teenustasude maksmise ettekäändel kogusummas 30 105 eurot, kuid lubatud raha tagasi ei saanud, vaid temalt nõuti juurdemakseid erinevatel ettekäänetel. Tekitatud kahju 30 105 eurot.

20. aprillil alustati menetlust selles, et 16. aprillil ostis 22-aastane Kesklinna linnaosas elav naine internet vahendusel arvuti. Kannatanu tasus toote eest müüja pangakontole pool arvuti maksumusest, pärast mida müüja enam ostjale ei vastanud. Sellega tekitati kannatanule varaline summas 255 eurot.

Harjumaa

Kelmused

20. aprillil alustati menetlust selles, et jaanuaris leidis 59-aastane Harjumaal elav mees internetist kauplemisplatvormi fastrading.com reklaami, milles pakuti võimalust iseseisvalt kaubelda aktsiaturgudel. Mõni päev hiljem lubas kannatanu enda arvutile TeamViewer programmi vahendusel kaugjuurdepääsu, maaklerid aitasid avada kauplemisplatvormil konto ning teostasid kannatanu kontolt kaardimakseid krüptoraha kauplemisfirmade GUMpay Baku, PAY*LEKKI PHASE ja bitsale.com vahendusel kogusummas 19011,50 eurot. Kannatanu raha välja võtta ei saanud ja temalt nõuti täiendavaid makseid kauplemisplatvormile. Tekitatud kahju 19011,50 eurot. Märsikuus hakkas kannatanu internetist abi otsima raha tagasi saamiseks ning sattus veebilehele taas.capital, kuhu jättis enda kontaktandmed. Peatselt võttis temaga ühendust telefoni teel väidetatavlt firma Taas capital fund SLP esindaja ning lubas aidata raha tagasi saamisel. Selleks oli vaja kannatanul avada krüptorahakott, peale mida teostas kannatanu enda pangakontolt kaardimakseid maksevahendusfirma MT_OX7 5XW Chipping Nort kaudu kogusummas 4709,62 eurot, kuid lubatud raha tagasi ei saanud, vaid nõuti juurdemakseid erinevatel ettekäänetel. Tekitatud kahju 4709,62 eurot.

20. aprillil alustati menetlust selles, et 14. aprillil helistas Viimsi vallas elavale 35-aastasele naisele numbrilt 6311310 väidetav panga siseskontrolli töötaja ja teatas, et naise pangakontolt üritati Leedus teha ebaseaduslikku ülekannet summas 300 eurot. Selleks, et peatada tehing ja kaitsta kontot, paluti kannatanul anda enda isiklikud andmed, panga kasutajatunnus ning seejärel kinnitada smart-ID, mida kannatanu ka tegi. Hiljem selgus, et kannatanu kontolt kanti raha teisele kontole summas 221 eurot.

Juhtumid piiril
21. aprillil koostati sundtäidetav lahkumisettekirjutus ning kohaldati Schengenisse sissesõidukeeld viieks aastaks 1994. aastal sündinud Usbekistani Vabariigi kodanikule. Politseinikud kontrollisid liiklusjärelevalve käigus mehe dokumente. Selgus, et tal puudub seaduslik alus Eestis viibimiseks ning tekkis kahtlus, et tema dokumendid on võltsitud. Mees kutsuti asjaolude selgitamiseks Põhja prefektuuri, kus selgus, et tema dokument on võltsitud.

21. aprillil lahkus lennuga Tallinnast Kiievisse kolm Ukraina kodanikku, kes rikkusid eneseisolatsiooni nõudeid. Juhtumist teavitati Terviseametit.

21. aprillil lahkus lennuga Tallinnast Dubaisse Tšehhi vabariigi kodanik, kes rikkus eneseisolatsiooninõudeid. Juhtumist teavitati Terviseametit.

LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Kehaline väärkohtlemine

Politseile laekus teade, et 16. aprillil lõi 28-aastane mees tüli käigus endist elukaaslast. Juhtunu täpsemaid üksikasju ning tüli tagamaid selgitab politsei kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

21. aprilli varahommikul kella 5 paiku avastasid piirivalvurid Varnja sadama kandis kalda äärest lukustamata ning registreerimisnumbriga märgistamata paadi. Piirivalvurid selgitasid välja aluse kasutaja ning nad kutsusid riigipiiri seaduse vastu eksinud mehe menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse.

21. aprilli hommikul kella 9.40 paiku avastasid piirivalvurid Varnja alevikust Kesk tänava maja juurest sinise plastikust kasti, milles nakkevõrgud ja kala. Kuivõrd inimesi seal läheduses ei olnud, lasid piirivalvurid elusa kala tagasi vette ning toimetasid kasti ühes võrkudega keskkonnaametile üleandmiseni kordoni ruumidesse.

21. aprillil kella 09.50 ajal tõkestati Luhamaa piiripunktis Eestisse sisenemine kahel Venemaa Föderatsiooni kodanikul, kellel puudusid riiki sisenemiseks Vabariigi Valituse korraldusega sätestatud põhjused. Isikud lahkusid tagasi Venemaa Föderatsiooni.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Röövimine

21. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Narvas Rakvere tänava maja juures rünnati 70-aastast meest ja temalt võeti sularaha. Kahju on ligikaudu 100 eurot. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Kehalised väärkohtlemised

21. aprillil teatati politseile, et Narvas Mõisa tänava korteris ründas 33-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

21. aprillil teatati politseile, et Narvas A. Puškini tänava korteris ründas 58-aastane naine oma ema, tekitades kannatanule füüsilist valu ja kehavigastusi. Politsei pidas 58-aastase naise kahtlustatavana kinni.

Vargus

21. aprillil alustas politsei kriminaalmenetlust selles, et Kohtla-Järvel möödus 32-aastane mees kaupluse kassadest alkohoolse joogi eest tasumata. Kaupluse turvatöötaja pidas mehe kinni ja andis üle politseile.

Juhtum piiril

21. aprillil kell 11.10 avastati Narva jõel ebaseaduslik piiriületus suunaga Eesti Vabariigist Vene Föderatsiooni ja tagasi. Sündmuskohale saabunud paadipatrull toimetas paadis viibinud isikud Kulgu sadamasse. Paadijuhile määrati rahatrahv 80 eurot.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
21. aprillil alustati kriminaalmenetlust selles, et esmaspäeval Märjamaa vallas kortermajas lõi 54-aastane mees oma elukaaslast, kes sai viga.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.