Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Arengukava Eesti toit koolitused väikekäitlejatele (2007-03-22 18:00:20)


Eesmärgiks aidata väiketootjatel oma tooteid paremini müüa…


Sel aastal toimub arengukava Eesti toit raames mitmeid projektikonkursse väiketootjatele, mille raames on kavas korraldada erinevaid koolitusi, seminare ja õppereise.

Märtsist aprillini korraldab Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool arengukava raames toidu käitlemise tehnoloogia alaseid koolitusi. Märtsikuu esimeses pooles toimusid Olustveres marjade ja puuviljade ning köögiviljade käitlemise tehnoloogia alased koolitused. Aprillis leiavad Õisus aset koduse leiva ja singi käitlemise tehnoloogia alased koolitused.

MTÜ Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus korraldab aprillis piima väikekäitlejatele kolmepäevase õppereisi Rootsi Jätmlandi maakonda. Õppereisi eesmärgiks on tutvuda Rootsi väikekäitlejate töömeetoditega, samuti omandada uusi teadmisi ja praktilisi oskusi juustu valmistamiseks.

Lähiajal kuulutab Põllumajandusministeerium välja konkursi väikekäitlemist reguleeriva seadusandluse alase koolituse korraldamiseks. Projekti teostaja ülesandeks on viia läbi väikekäitlemist reguleeriva seadusandluse alane koolitus, mis on keskendunud peamiselt toiduhügieenile ning HACCP-ile. Projekti käigus tuleb läbi viia vähemalt kaks kahepäevast koolitust väikekäitlejatele, kaks kahepäevast seminari väikekäitlejate toodangu pakkumise võimalustest turismisektoris ning vastavalt vajadusele jätkukoolitusi.

Lisaks on plaanis korraldada turundusalaseid koolitusi, mille eesmärgiks on parandada väiketootjate teadmisi turundusest, aidates neil seeläbi oma tooteid paremini müüa. Koolituste käigus on planeeritud korraldada workshope talutoodete turundusstrateegia koostamiseks, samuti pöörata tähelepanu reklaami, pakendamise ja toote esitlemise temaatikale ning viia läbi kaubamärgi loomise ja kasutamise õpe.

Võrumaal toimub kaks talutoodete esitlusüritust, kus väikekäitlejatel avaneb võimalus oma toodangut degusteerida. Esineme üritus toimub 14. juulil põllumeeste päeval ning teine esitlusüritus sügisel, mil tutvustatakse hooaja uudistooteid.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 22.03.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.