Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 8 (479) (2021-04-15 08:46:59)

FOOKUSES: Teadmussiire põllumajandusvaldkonnas jätkub ka üleminekuperioodil

2020. aastal lõppes ametlikult Euroopa Liidu 7-aastane eelarveperiood, mis Eesti jaoks on pärast liitumist (2004. a) olnud teine täispikk rahastusperiood. 2021. aastal algas uus periood, mis kestab 2027. a lõpuni.

Koos eelarveperioodi lõpuga saavad läbi ka senised teadmussiirde pikaajalised programmid põllu- ja maamajanduse valdkonnas. Kuid kuna ettevalmistused uueks perioodiks ei ole veel lõppenud, siis on aastateks 2021 ja 2022 väljakuulutatud üleminekuperiood ning jätkub ka teadmussiire põllumajanduses.

Jätkub, aga muudetud kujul. Senised seitse teadmussiirde pikaajalist programmi koonduvad ühe suure programmi alla - "Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas" ehk lühidalt - ÜhendPiP.

Loe edasi >>



EESTI MAAÜLIKOOL: "Teadmussiirde pikaajaline programm mahepõllumajanduse tegevusvaldkonnas"



Mahepõllumajanduslik pindala on Eestis viimase kümne aasta jooksul suurenenud 2,5 korda ja moodustab nüüd ligi 223 000 ha ehk 22% põllumajandusmaast. Mõnes kutsekoolis ja ka Eesti Maaülikoolis pakutakse mahepõllumajanduse kursusi, kuid spetsialiseerumise võimalus puudub. Mahenõustamist pakub üldine nõustamissüsteem ja selle kättesaadavus on piiratud.

Mahe-toetust taotlevad põllumajandustootjad peavad esimese aasta jooksul osalema kahepäevasel algkoolitusel. Lisaks peavad nad viieaastasel kohustusperioodil osalema kahel täiendaval koolituspäeval, mis hõlmavad mahepõllumajanduslikku tootmist, töötlemist ja turustamist.

Kuni 2015. aastani kavandati koolitusi aastast-aastasse sõltuvalt rahalistest võimalustest, ilma pikaajaliste plaanideta ning kõik vajalikud teemad polnud kaetud.

Loe edasi >>

Loe edasi siit:  Võrgukiri

Allikas: Maaeluvõrgustiku teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.