Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei- ja Piirivalveameti ööpäeva sündmused (2021-04-15 08:06:42)


Möödunud ööpäeva jooksul registreeriti Politsei- ja Piirivalveametis 78 avaldust ja teadet kuritegudest. Avaliku korra raskeid rikkumisi oli üks. Varavastastest kuritegudest teatati 34, sh vargustest 22 korral. Registreeriti üks inimvigastustega liiklusõnnetus, milles sai vigastada üks inimene. Alkoholijoobes sõidukijuhte tabati üheksa, narkojoobes üks. Registreeriti kolm Schengeni viisaeeskirja rikkumist, piirirežiimi rikkumisi oli üks.

PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

13. aprillil teatati politseile lähisuhtevägivallast Paekaare tänaval asuvas korteris, kus 37-aastane mees tekitas valu ja kehavigastusi 32-aastasele naisele. Peksmist nägid pealt kaks väikelast. Peksja peeti politseinike poolt kinni.

13. aprillil teatati lähisuhtevägivallast Pärnu maanteel asuvas korteris, kus 30-aastane mees lõi 19-aastast naist, põhjustades naisele sellega valu. Mees peeti kinni ja toimetati jaoskonda.

13. aprillil teatati kallaletungist Hooldekodu teel, kus seni tuvastamata meesterahvas tõukas 76-aastast naist, tekitades talle valu ja kehavigastusi.

13. aprillil teatati rünnakust Paiste tänaval, kus seni tuvastamata mees tungis ühistranspordis kallale 21-aastasele naisele ning lõi teda, tekitades sellega naisele valu ja kehavigastusi.

13. aprillil teatati lähisuhtevägivallast Meika tänaval, kus 80-aastane joobes mees tekitas valu ja kehavigastusi 83-aastasele naisele. Kiirabi toimetas mõlemad kodust haiglasse täiendavasse tervisekontrolli.

Kelmus

13. aprillil alustati menetlust selles, et 47-aastasele mees nägi internetis pakkumist iseseisvalt kaubelda aktsiaturgudel. Reklaam suunas mehe Fastrading.com kauplemisplatvormile, kuhu mees tegi kasutajakonto. Seejärel võeti temaga kohe telefonitsi ühendust ning helistaja juhendamisel maksis mees maksevahendaja kaudu platvormile 250 eurot. Kui meest õhutati enda arvutisse TeamViewer programmi paigaldama, äratas see temas kahtlust ning ta soovis juba makstud raha tagasi saada. See tal ei õnnestunud.

13. aprillil alustati menetlust selles, et inimesele helistati ning esitleti end SEB-panga töötajana. Seejärel paluti temalt hoopis Swedpanga andmeid ning sellelt kontolt võeti ära 8800 eurot.

13. aprillil alustati menetlust selles, et meesterahvale helistati ning helistaja esitles end LHV panga töötajana. Mehele väideti, et keegi üritab tema pangakaardilt raha varastada ning palus mehel sisestada PIN-kood, et paigaldada kaitseprogramm. Mees sisestas koodi ning avastas, et tema kontolt on kadunud üle 2500 euro.

Vargus

13. aprillil alustati menetlust jalgrattavarguses Helme tänaval asuva elamu maa-alusest garaažist. Ratas oli rattalukuga lukustatud. Kahjusumma 250 eurot.

Harjumaa

Vargus

13. aprillil alustati menetlust selles, et inimene avastas, et tema jalgratas on kadunud. Ratas oli lukustamata ja asus avalikus kohas Kehra linnas. Hiljem avastas teataja, et tema jalgratas on internetis müügis.

Juhtumid piiril

13. aprillil viidi läbi illegaalimenetlus 1984. aastal sündinud naise suhtes, kes viibis Schengeni viisaruumis illegaalselt 59 päeva. Talle tehti ettekirjutus Eestist lahkumiseks ja kohaldati ühe aastane sissesõidukeeld Schengeni alale.

13. aprillil viidi läbi illegaalimenetlus 1991. aastal sündinud Moldova Vabariigi kodanikust mehe suhtes, kes töötas erinevates kohtades ebaseaduslikult ning viibinud Eestis 15 päeva ebaseaduslikult. Meest karistati eelmise aasta septembrikuus väärteokorras alkoholijoobes juhtimise eest ning 2021. aasta aprillikuus peeti ta kinni vägivallatsemise eest. Mehele koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld Schengeni alale kolmeks aastaks.

LÕUNA PREFEKTUUR

Tartumaa

Kehalised väärkohtlemised

13. aprillil teatati, et Elvas Muru tänava korteris lõi joobes 57-aastane mees oma elukaaslast. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

13. aprillil teatati, et Elva vallas Rannu aleviku korteris löödi ühise alkoholi tarvitamise käigus 47-aastast meest. Meedikud andsid talle esmaabi kohapeal. Politseile on lööjad teada ning juhtunu täpsemaid üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

Viljandimaa

Investeerimiskelmus

Politseile laekus teade, et möödunud aasta lõpus sai Mulgi vallas elav mees telefonikõne, milles pakuti kiiret rahateenimise võimalust. Mees tõmbas telefonikõnes teda juhendanud naise palvel oma arvutisse vastava programmi ning andis võõrale sellele juurdepääsu. Mees tegi korduvalt ülekandeid ja näis justkui raha tõepoolest kasvas kuniks mees soovis raha välja võtta. Erinevatel ettekäänetel mees aga oma raha platvormilt kätte ei saanud ning olles üle kandud enam kui 40 000 eurot mõistis ta, et on petta saanud. Ta pöördus politseisse ning juhtunu üksikasju selgitatakse kriminaalmenetluses.

Juhtumid piiril

13. aprilli varahommikul avastasid Mustvee kordoni piirivalvurid järvel liikumas aluse, mille väljumine oli registreerimata. Lisaks tuvastasid piirivalvurid, et alusel viibinud kaks meest tegelesid röövpüügiga. Riigipiiri seaduse vastu eksinud aluse juhile määrati 80-eurone rahatrahv. Röövpüügi osas anti mees menetlustoiminguteks üle keskkonnaameti inspektoritele.

13. aprillil kella 16.50 ajal kontrollisid piirivalvurid Varnja sadama lähistel liikunud sõudepaati ning avastasid, et see oli registreerimata. Lisaks puudus sõudepaadil nõuetekohane ohutusvarustus. Meresõiduohutuse seadust rikkunud isik kutsuti menetlustoiminguteks piirivalvekordonisse.

13. aprillil kella 17 paiku avastasid piirivalvurid Peipsi järvest vette lastud nakkevõrkude jada. Piirivalvurid eemaldasid nakkevõrgud veest ning toimetasid need keskkonnainspektsioonile üleandmiseks kaldale.

IDA PREFEKTUUR

Ida-Virumaa

Kehaline väärkohtlemine

13. aprillil teatati politseile, et Narvas A. Puškini tänava korteris lõi tundmatu meesterahvas 38-aastast naist. Juhtunu üksikasjade väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust.

Kelmused

13. aprillil laekus politseile avaldus, et Facebookis soodsat laenupakkumist leidnud 46-aastaselt naiselt peteti sissemaksete tegemise ettekäändel välja ligi 600 eurot.

13. aprillil teatati politseile, et end Swedbanki töötajana esitlenud kelm pettis 63-aastaselt mehelt välja raha summas ligi 3650 eurot. Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustati kriminaalmenetlust.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Hiiumaa

Omavoliline sissetung
13. aprillil teatati politseile, et eelmisel päeval sisenes Kärdlas seni tuvastamata mees omavoliliselt ühe ettevõtte territooriumile ega olnud nõus lahkuma.

Järvamaa

Arvutikelmus
13. aprillil alustati kriminaalmenetlust selles, et märtsi alguses kasutas seni tuvastamata isik 76-aastase mehe isikuandmeid ning sõlmis tema nimele krediidikonto lepingu. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 3450 eurot.

Pärnumaa

Vargus
14. aprillil teatati politseile, et öösel on sisse tungitud Surju külas Keskuse tänava kortermaja keldriboksi, kust varastati kaks jalgratast ja plastikust mänguasjakast. Esialgsel hinnangul on tekitatud varaline kahju ligi 800 eurot.

Raplamaa

Kehaline väärkohtlemine
13. aprillil sai politsei teate, et Kehtna vallas lõi 61-aastane mees kortermajas oma 59-aastast naist, kes sai viga. Politsei pidas mehe kahtlustatavana kinni.

Saaremaa

Kelmus
14. aprillil alustati kriminaalmenetlust sellest, et kuu aega tagasi tellis 48-aastane mees Hispaania ettevõtte internetipoest kaupa. Mehele saadeti 1780 euro suurune ettemaksuarve, mille ta pangaülekandega tasus. Tellitud kaupa ei ole mees kätte saanud.

Alustatud kriminaalmenetluste kohta saab lisainfot vastava piirkonna
prokuratuuri pressinõunikult.

Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti teade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.