Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Täna tutvustatakse Läänemere kaitse uusi ja rangemaid plaane (2021-04-09 08:29:45)

Eesti koos kõikide teiste Läänemere riikidega uuendab mere seisundi parandamise plaane: tänavu valmib Läänemere uus tegevuskava ning Eesti merestrateegia meetmekava. Täna, 9. aprillil korraldab Keskkonnaministeerium nende kavade avaliku arutelu.

Keskkonnaministeeriumi merekeskkonna osakonna juhataja Rene Reisneri sõnul peab Läänemere riikide mereekspertide ette valmistatud uus tegevuskava aitama terves Läänemeres saavutada head keskkonnaseisundit.

"Nii Läänemere kui ka Eesti merealade ühine probleem on eutrofeerumine ehk inimese tekitatud toitainete üleküllus meres, mis põhjustab taimestiku intensiivset kasvu, sinivetikate vohamist ja mereelustiku elupaikade hävimist," rääkis Reisner. "Ilma inimtegevuse mõju vähendamata Läänemeri taastuda ei saa. Selleks peamegi tegema plaane ja liikuma sihipäraselt inimtegevuse mõju vähendamise suunas nii Eestis kui ka kogu Läänemere piirkonnas."

Läänemere uus tegevuskava toobki välja, mida saab ette võtta eutrofeerumise vähendamiseks, mereelustiku hoidmiseks, ohtlike ainete ja mereprügi merre sattumise vähendamiseks ning mere kaitse paremaks korraldamiseks. Reisneri sõnul on koos teiste Läänemere riikidega plaanis kokkuleppele jõuda umbes 200 uues meetmes ja need ka enne 2030. aastat ellu viia.

Veelgi täpsemalt plaanitakse aga kõik meetmed üksikasjalike tegevustena paika panna Eesti enda mereseisundi parandamise meetmekavas, mis peaks samuti selle aasta lõpuks valmis saama. "Eesti inimestele on mere seisundi parandamisel kõige olulisem randade puhtus, suplusvee kvaliteet, kalapüügivõimalused ning meretranspordi ohutus," loetles Reisner.

Reedesel avalikul arutelul tutvustab Keskkonnaministeerium, kui kaugel ollakse Läänemere uue tegevuskava koostamisega ning Eesti merestrateegia meetmekava uuendamisega. Räägitakse plaanitavatest meetmetest ning milliseid probleeme on vaja lahendada. Kõik huvilised on oodatud arvamust avaldama ja ettepanekuid tegema.

Arutelu päevakava: https://www.envir.ee/et/uudised/raagi-kaasa-mereasjades



Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.