Transrasvhapped on liik küllastumata rasvhappeid, mida leidub osas toitudes looduslikult, kuid mis võivad tekkida ka tööstuslikul töötlemisel, nt õlide ja rasvade kuumutamisel kõrgel temperatuuril või osalisel hüdrogeenimisel ehk tahkestamisel. Kuivõrd tööstuslikud transrasvhapped suurendavad südame-veresoonkonnahaiguste, rasvumise ja II tüüpi diabeedi riski, otsustas Euroopa Liit piirata alates tänavu 1. aprillist nende kasutamist. Transrasvhapetest ja kehtima hakkavatest piirangutest annab ülevate Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna peaspetsialist Külli Johanson.
Loe lähemalt: https://maablogi.wordpress.com/2021/04/05/euroopa-liit-piirab-toostuslike-transrasvhapete-kasutamist/
Allikas: Maaeluministeeriumi teade |