Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kas Eestis on veepuudus? (2007-03-21 10:50:02)

 

Neljapäeval, 22. märtsil korraldavad Eesti Veeühing, Keskkonnaministeerium ning Tallinna Tehnikaülikooli Keskkonnatehnika Instituut Tallinna Tehnikaülikoolis (Ehitajate tee 5) ülemaailmse veepäeva tähistamiseks konverentsi teemal „Veepuudus - kas ka Eestis?”.

Konverentsil püütakse selgusele jõuda, kas Eestis on veepuudus ja kas tegu on kvalitatiivse või juba ka kvantitatiivse vee puudusega. Teema sissejuhatuseks esinevad sõnavõttudega Enn Loigu TTÜ Keskkonnatehnika Instituudist, kes teeb ülevaate 45 aastat kestnud veeuuringutest ning Madis Metsur AS-ist Maves, kes käsitleb pinna- ja põhjavee olukorda Eestis.

„Piirkonniti ületab paljudes meie põhjaveekompleksides fluoriidi sisaldus Eestis kehtivat piirkontsentratsiooni, mis on 1,5 mg liitri kohta,” ütles Keskkonnaministeeriumi veeosakonna juhataja Indrek Tamberg. „Kõrge fluoriidiooni sisaldus põhjavees teeb muret nii kohalikele omavalitsustele kui ka vee-ettevõtetele, kellest paljud on olnud sunnitud vahetama joogivee allikat või paigaldama vastavad puhastusseadmed.”

Konverentsil käsitlevad fluoriidi temaatikat Astrid Saava Tartu Ülikooli Tervishoiu Instituudist ja Taivo Kaus AS-ist Taebla Kodu.

Konverentsi teises pooles esinevad ettekannetega Karin Tibar (Harjumaa Keskkonnateenistus), Helena Lind (TTÜ Mäeinstituut) ning Jaan Leetsar (Eesti Mereakadeemia). Karin Tibar räägib veeprobleemidest seoses aktiviseerunud arendustegevusega Tallina lähiümbruses. Põhiprobleemina toob ta välja põhjaveevarude ja üldplaneeringute mittevastavuse ja arendajate diktaadi, samuti vee kvaliteedi probleemid. Helena Lind teeb ettekande põlevkivikaevanduste veest ja võimalikust veepuudusest. Konverentsi lõpetab Jaan Leetsar ettekandega „Võrtsjärvega seotud veeprobleemid”.

Konverentsil antakse juba kaheksandat korda välja ka Orase veesäästuauhind, tunnustamaks kas üksikisiku või ettevõtte tegevust vee kokkuhoiu ja säästva kasutamise eesmärgil.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 21.03.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.