Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linnapea kutsub märtsiküüditamise aastapäeval süütama kodudes mälestusküünlaid (2021-03-25 08:12:54)
 
25. märtsil möödub 72 aastat 1949. aasta märtsiküüditamisest. Sel puhul asetavad linnapea Urmas Klaas ja linnavolikogu esimees Lemmit Kaplinski keskpäeval "Murtud rukkilille" mälestusmärgi juurde pärja. Linnapea kutsub kõiki tartlasi ühinema ka üle Eesti leviva üleskutsega süüdata kodudes mälestusküünlad.
"Mõtlen mälestuspäeval kõigile neile inimestele ja peredele, kellel katkesid sellel kurval päeval kõik sidemed oma kodude, perede, lähedaste ja teekaaslastega. Katkesid vabale Eestile elatud elud ja sihid. See on valusalt suur hetk, mida me ei tohi unustada. Olgu koduakendel või koduhoovides süüdatud küünal märgiks meie mäletamisest, meie suurest ja valusast loost," ütles Klaas
Tartu raekoja kellamäng mängib mälestuspäevale meloodiaid "Hoia, Jumal, Eestit" (Juhan Aavik), "Ärkamise aeg" (Rene Eespere), "Ta lendab mesipuu poole" (Peep Sarapik), variatsioone teemal "Meil aiaäärne tänavas" (Merle Kollom) ja "Mu isamaa on minu arm" (Gustav Ernesaks).
Koroonaviiruse leviku tõttu jäävad Tartus ära teised tavapärased mälestusüritused.
 
Allikas: Tartu uudised

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.