Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti esimene riiklik ilmaäpp hakkab kandma nime ILM+ (2021-03-24 08:17:47)



Keskkonnaagentuur plaanib kevadel käiku lasta ilmaäpi. Nime valikul sai osaleda igaüks ja sotsiaalmeediakonkursil oma eelistusi välja pakkuda. Nädal aega kestnud konkursile laekus tuhandeid kommentaare ja sadu nimepakkumisi, millest agentuuri ekspertidest koosnev žürii valis sobivaima välja.

Uue nime tuletas žürii rahva poolt pakutud nimest ILM, millele liideti agentuuri poolt plussmärk juurde, et paremini esile tuua äpi erisusi, mis teistel samalaadsetel äppidel puuduvad. Tänase rahvusvahelise meteoroloogiapäeva puhul tegi Keskkonnaagentuur teatavaks uue ilmaäpi nime ILM+. Äpp ise jõuab huvilisteni lähikuudel.

Keskkonnaagentuuri ilmateenistuse asedirektori Svetlana Pudova sõnul oli nimekonkurss väga positiivne kogemus, millega sai inimesi kaasata. Rahvas mõtles väga aktiivselt ja kirglikult kaasa. Nimesid pakuti seinast seina: ilusaid meeste ja naiste nimesid, nagu näiteks Kairo, Ilmar, Maru, Tormi või Taimi, Pilvi, Tuule, aga ka ilmajumalate nimesid, ilmastikunähtuseid ja muud vaimukat.

"Valikul lähtusime aga sellest, et nimi oleks lühike, ühtselt arusaadav ja sisule viitav. Lisaks vaatasime, et sama nime poleks juba võetud. Näiteks paar populaarset nimevarianti olid juba eelnevalt registreeritud," kommenteeris Pudova valikukriteeriume. ILM+ hakkab edastama Eesti asukohapõhist ilmaprognoosi, lisaks leiab sealt vaatlusandmeid ilmajaamadest, kaugseire tulemusi, jääkaardi ja palju muudki.

Ilmaäppi eristab teistest samalaadsetest näiteks asukohapõhised push-teated ohtlike ilmastikunähtuste kohta, mis tulevad otse ekraanile. Lisaks ilmahuviliste enda vabatahtlikud vaatlused ehk võimalus on ka ise äppi ilmainfot edastada.

Kliima soojenemine põhjustab üha sagedamini ekstreemseid ja ohtlikke ilmastikunähtusi. Sellest tulenevalt on vajadus kvaliteetse hoiatamisteenuse järele ning oluline on, et kasutajad saaksid edastada oma ilmavaatlusi, panustades sellega ilmaprognooside ja -hoiatuste kvaliteeti. "Äpi funktsionaalsuste abil populariseerime ka ilmavaatlusi ja suuname tähelepanu ilmastikule ning ka ohtlikele ilmanähtustele ja tõstame ühtlasi ka inimeste teadlikkust kliimamuutuste kohta," kommenteeris ilmateenistuse asedirektor.

Uue äpiga ILM+ planeerib Keskkonnaagentuur välja tulla kevadel, hetkel käivad veel viimased ettevalmistus- ja arendustööd.

Allikas: Keskkonnaagentuuri pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.