Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaameti vastulause: Erametsaliidu väide osapoolte riidu ajamisest on eksitav (2021-03-22 08:30:41)

Eesti Erametsaliit saatis 19. märtsil 2021 pressiteate koosolekust, kus Keskkonnaameti kutsel arutati koos partneritega maakondlike jahindusnõukogude töökorra muudatusi. Keskkonnaamet lükkab ümber teates toodud valeväited ja selgitab oma tegelikke seisukohti.

1) Keskkonnamet ei ole valinud poolt, kelle huvisid esindada.

Väide, et Keskkonnaamet eelistab oma töös ühte osapoolt, ei vasta tõele.

Vastupidi, riik ja Keskkonnaamet riigi esindajana on selles protsessis sõltumatu. Keskkonnaameti soov on tuua kokku eri osapoolte huvid ja võimaldada neil jahindusnõukogudes senisest võrdsematel alustel kaasa rääkida.

Keskkonnaameti eesmärk on tagada jahindusnõukogudes sisuline ja argumenteeritud arutelu, sujuv töökorraldus ning vältida põhjendamatuid takistusi.

2) Keskkonnaamet ei algatanud jahindusnõukogude töökorra muutmist lubade pikendamise protsessi lihtsustamiseks.

Praegune töökord võimaldab ühe jahindusnõukogu liikme vastuhäälega jätta otsus vastu võtmata, uue ettepaneku järgi on selleks vaja vähemalt kolme nõukoguliikme vastuhäält.

Keskkonnaamet ei teinud jahindusnõukogude töökorra muutmise ettepanekut mitte selleks, et muuta jahipiirkondade kasutuslubade pikendamise protsess kiiremaks ja ametnikele kergemaks. Ettepaneku eesmärk on muuta otsustamise protsessi demokraatlikumaks ja argumenteeritumaks, kuigi alati ei ole võimalik kõikidele huvigruppidele lõpuni meelepäraseid otsuseid langetada.

Meelevaldne on aga väita, et Keskkonnaamet soovib töökorda muuta, et vältida ajamahukat tööd uute lubade väljastamisel.

3) Eesti Erametsaliidu pressiteates kasutati Keskkonnaameti esindaja tsitaati vales kontekstis ja vale tõlgendusega.

Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko tsitaat rebiti Eesti Erametsaliidu pressiteates meelevaldselt kontekstist välja. Aimar Rakko esitas küll koosolekul korduvalt selle väite, et pikendamine on oluliselt ajasäästlikum kui uute lubade välja andmine, kuid sellele vaatamata on Keskkonnaamet valmis mõlemaks tegevuseks.

Aimar Rakko rõhutas koosoleku jooksul mitu korda, et töökoormuse suurenemine ei oleks Keskkonnaametile probleem ja see ei ole jahindusnõukogude töökorra muutmise ettepaneku ajend.

4) Ei saa väita, et Keskkonnaameti tehtud ettepaneku tulemusel oleksid väiksemate huvirühmade huvid võrreldes teistega tulevikus vähem kaitstud.

Keskkonnaamet rõhutab, et töökorra muutmise ettepaneku mõte on muuta otsused õiglasemaks ja läbikaalutumaks kõigi huvipoolte suhtes. Ühelgi osapoolel ei tohi olla võimalust oma tahtmist teistele põhjendamatult ja kergekäeliselt peale suruda.

Keskkonnaamet loodab, et maaomanike ja jahimeeste esindusorganisatsioonid saavutavad lepingute sõlmimise küsimuses kokkuleppe. Keskkonnaameti huvi on, et jahindusnõukogude otsused oleksid õiglased ja arvestaksid võimalikult paljude huvigruppide vajadusi.



Allikas: Keskkonnaameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.