Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Algas Päästeameti teavituskampaania „Suitsuandur päästab elusid’’ (2007-03-20 07:22:39)

 

Lihtne, odav ja tõhus abimees – suitsuandur…

19. märtsist kuni 1. aprillini korraldab Päästeamet teavituskampaania „Suitsuandur päästab elusid’’, mille eesmärgiks on suitsuanduri kui ühe lihtsama ja odavama elupäästja propageerimine.

 

Suitsuanduri kampaania on osa terve aasta kestvast projektist „Kodu tuleohutuks!’’, millega soovitakse parandada inimeste teadlikkust kodu tuleohutusalastest riskidest.

 

Soomes, Rootsis ja Norras on suitsuanduri kasutamine kõigis eluhoonetes kohustuslik. Eestis muutub suitsuandur kohustuslikuks aastast 2009. Seega on kampaania ülesanne teadvustada tõsiasja, et enamik inimesi on suutelised ise oma kodu tuleohutumaks muutma ja seda selliste lihtsate vahenditega nagu suitsuandur, tulekustuti ja tuletekk.

Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Viola Murdi sõnul ei peaks inimesed ootama, et riik nende endi turvalisuse neile seadusega kohustuseks teeb. “100-150kroonine investeering on  jõukohane igaühele, kes hoolib oma kodust ja elust,” märkis Murd.

 

Möödunud aastal hukkus tulekahjudes 164 inimest, neist 132 eluruumides aset leidnud põlengutes. Kurb statistika, mis võiks ehk olla olemata, kui inimestel oleks kodudesse paigaldatud lihtne ja tõhus abimees – suitsuandur.

 

Kampaania teavituskanalitena kasutatakse televisiooni, raadiot, ajalehti ja välimeedia reklaamtahvleid.  Suitsuandurid on müügil kõikides hästivarustatud kaubanduskeskustes, ehituskauplustes ja tuleohutusseadmete tootjate esindustes. Päästeamet soovitab pöörduda just viimaste poole, kuna seal pakutakse kodudele terviklahendusi ja osatakse anda professionaalset nõu selle kohta, kuhu, kuidas ja milline andur paigaldada.

 

Sellest aastast toetab ennetustööd ka päästeala infotelefon 1524. Infotelefoni kaudu on võimalik saada teavet tuleohutusejärelevalve inspektorite kontaktandmete ja vastuvõtuaegade kohta. Samuti teavet ennetusalaste kampaaniate, ürituste, ennetustöö korraldajate ja kohalike päästekomandode kohta.

 

Allikas: Päästeameti 19.03.2007 uudis.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.