Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pärnumaa keskkonnateenistus palus puude langetamise peatada (2007-03-19 14:52:43)

 

Pärnumaa keskkonnateenistus on teinud Pärnu Linnavalitsusele ettepaneku peatada puude langetamine Pärnu Vanapargi alleel kuni erinevate seisukohtade selgumiseni.

Pärnu Linnavalitsus pöördus keskkonnateenistuse poole kirjaga, millele oli lisatud dendropatoloog Märt Hanso aruanne 79 Pärnu Vanapargi allee puu dendroloogilise hinnanguga. Palve oli kooskõlastada Vanapargi allee noorendamine, mille käigus langetataks mitmeid puid.

Tuginedes dendroloogilisele hinnangule andis Pärnumaa keskkonnateenistus nõusoleku Vanapargi allee noorendamiseks. Selle tarvis andis keskkonnateenistus nõusoleku asendada Vanapargi tänavat ääristavad ohtlikud ja oma füüsilise eluea piiril olevad puud (kokku 48) uute istikutega.

„Kooskõlastust andes pidasime silmas asjaolu, et ajaloolise puiestee järjepideva säilimise kindlustamiseks on vaja puiestee noorendamine ning sellega viivitamine ei ole otstarbekas, ” selgitas hinnangut Pärnumaa keskkonnateenistuse juhataja Toomas Padjus.

Padjuse sõnul on niivõrd olulise tegevuse korral vaja kindlasti arvestada ka avaliku arvamusega, sest on ju tegemist ajaloolist ja looduskaitselist väärtust omava alleega.

Pärnumaa keskkonnateenistus on saatnud kirja arvamuse andmiseks ka Riikliku Looduskaitsekeskuse Pärnu-Viljandi regioonile.

 

 Allikas: Keskkonnaministeeriumi 19.03.07 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.