Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikooli muuseum pakub kaugõppe ajal tasuta veebitunde (2021-03-16 08:28:21)
 
Hull Teadlane. Foto: Tartu Ülikool

Tartu Ülikooli muuseum, tähetorn ja kunstimuuseum pakuvad kuni 11. aprillini tasuta veebitunde kõikidele kooliastmetele. Tunnid haakuvad õppekavaga ajaloo, kirjanduse, loodusõpetuse, keemia ja füüsika valdkonnas.

"Õppisime eelmise aasta kevadest ja sellest õppeaastast, et kaootilistes oludes jäävad kavandatud õppekäigud ära seda kergemini, mida kaugemalt plaanitakse Tartusse muuseumisse sõita. Loodame väga, et veebitunnid pakuvad tuge nii õpetajatele kui ka õpilastele ning mitmekesistavad praegust koduõpet ja tulevikus ka tavaõpet," ütles Tartu Ülikooli muuseumi direktori kohusetäitja Jaanika Anderson.

Tunni aja saab õpetaja ise valida, broneerimiseks tuleb ühendust võtta muuseumi haridusosakonna juhataja Tiiu Kreegipuuga. Tunde viivad läbi hariduskuraatorid Zoomi veebiplatvormil.

"Meie reaalajas toimuvates veebitundides saavad õpilased aktiivselt osaleda - sõltuvalt teemast ja muuseumi hariduskuraatori valikust kas arutleda, lahendada mängulisi ülesandeid või hoopis ise käepärastest vahenditest midagi kaasa meisterdada," ütles Tiiu Kreegipuu.

Tähetorni tundides käsitletakse astronoomiaga seotud teemasid. Uuritakse, kuidas koduste vahenditega tähti vaadata, mil viisil inimene kosmoses hakkama saab ja milline on Päikesesüsteem.

Kunstimuuseumi tunnid keskenduvad Vana-Kreeka kultuurile ja mütoloogiale, aga uuritakse ka muumiakambrit ja Vana-Egiptuse matusekultuuri.

Ülikooli muuseumis avastavad lapsed keskaegse toomkiriku lugu, Hull Teadlane näitab ainete põnevaid omadusi ja kriminalistikatunnis õpetatakse, kuidas mõelda nagu detektiiv.

Tundide kirjeldused on aadressil muuseum.ut.ee/haridusprogrammid-veebis, tahetorn.ut.ee/haridusprogrammid-veebis ja kunstimuuseum.ut.ee/haridusprogrammid-veebis.



Allikas: Tartu Ülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.