Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaagentuur valiti parimaks avaandmetesse panustajaks (2021-03-09 08:36:05)

Rahvusvahelise avaandmete päevaga seonduvalt kuulutas Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium välja parimad avaandmete valdkonda panustajad, kelle toel on hoogustunud andmete kasutus ja tekkinud laialdane ühiskondlik kasu. Keskkonnaagentuur valiti parimaks andmete avalikustajaks, kelle andmete toel on loodud nii uusi e-teenuseid, kratte kui ka parandatud inimeste teadlikkust ümbritsevast keskkonnast.

Keskkonnaagentuuri juhi Taimar Ala sõnul on väga tänuväärt, et andmevaldkonda panustamist eraldi esile tõstetakse ja väärtustatakse. "Oleme tänulikud tunnustuse eest! Keskkonnaagentuur, hallates täna Eesti üht mahukaimat keskkonnaandmete baasi, jätkab kindlameelset liikumist tänapäevase andmehalduse suunas," kommenteeris Ala ja lisas: " Andmetes peitub suur võimalus tervele ühiskonnale vaid siis, kui me andmed on korras ja avatud kõigile, kes neist midagi teha mõistavad ja tahavad".

Avaandmed on tasuta andmed, mis on antud kõigile vabalt kasutamiseks, taaskasutamiseks ja jagamiseks. Tänu avaandmete avalikustamisele saavad nii erasektor, akadeemia, vabaühendused kui ka teised huvilised kasutada olemasolevaid andmeid ilma, et nad peaksid neid ise koguma. Andmeid saab kasutada erinevate teenuste käivitamiseks ja arendamiseks, uuringute läbiviimiseks ning andmepõhiste otsuste tegemiseks.

Digiriigi andmete juht Ott Velsberg tõi välja, et avaandmete valdkond on viimaste aastatega hoogsalt arenenud ja sellega on kaasnenud ka järjest kasvav kasutajate ootus andmete kättesaadavusele ja kvaliteedile. "Selle aasta parimad avaandmete valdkonda panustajad on eeskujuks kõigile." kommenteeris Velsberg.

· Riiklikud avaandmed ja seonduv info on koondatud avaandmete teabeväravasse: https://avaandmed.eesti.ee

Keskkonnaagentuur seisab hea selle eest, et kvaliteetseimad keskkonnaandmed oleks tagatud ning jõuaks igaüheni. Keskkonnaagentuuri tegevusvaldkond on riikliku keskkonnaseire programmi täitmine, keskkonnavaldkonna riigisiseste ja rahvusvaheliste aruannete koostamine, keskkonnaseisundile hinnangute andmine, elutähtsate teenuste, sh ilmaprognoosi tagamine ning seirejaamade, -vahendite ja -seadmete pidamine ja uuendamine.



Allikas: Keskkonnaagentuuri pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.