Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi alanud nädala eelinfo (2021-03-01 07:07:09)

1.- 7. märts 2021

Esmaspäev, 1. märts

- Esmaspäeval kell 23:59 lõpeb KIKis siseriiklik keskkonnaprogrammi taotlusvoor. Lisainfo KIKi kodulehelt

- Algab taotlusvoor kohalikele omavalitsustele kliima- ja energiakavade koostamiseks. Taotlusvooru eelarve on 400 000 eurot ja taotluste esitamise tähtaeg on 26. aprill 2021. See voor on osa Euroopa majanduspiirkonnas käivitunud programmist "Kliimamuutuste leevendamine ja nendega kohanemine". Programmi operaator on Keskkonnaministeerium ning partner Norra Keskkonnaagentuur. Lisainfo KIKi kodulehelt

Teisipäev, 2. märts

- Asekantsler Kaupo Heinma kohtub virtuaalselt Kanada suursaadik Kevin Rex'iga ookeaniplastide harta teemal. 9. juunil 2018 võtsid Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Ühendkuningriik ja Euroopa Liit vastu ookeaniplastide harta, et näidata oma pühendumust probleemi lahendamiseks konkreetsete ja ambitsioonikate meetmete võtmisele. Hartaga on ühinenud 26 riiki sh EL eraldi+5 EL liikmesriiki (Eesti ei ole nende seas).

Kolmapäev, 3. märts

- Kell 14.00 - 15.30 toimub Keskkonnaameti ja Keskkonnainspektsiooni 2020. aastat kokkuvõttev ning Keskkonnaameti 2021. aasta suuremaid ülesandeid tutvustav pressikonverents. Sõna võtavad keskkonnaminister Tõnis Mölder, Keskkonnaameti peadirektor Riho Kuppart, Keskkonnaameti peadirektori asetäitja järelevalve valdkonnas Olav Avarsalu. Keskkonnaamet ja Keskkonnainspektsioon liitusid 1. jaanuaril 2021.

Neljapäev, 4. märts

- 4. märtsil osaleb Keskkonnaministeeriumi asekantsler Kristi Klaas Suurbritannia (kes on tänavuse ÜRO kliimakonverentsi COP26 korraldaja) eestvõttel toimuval rohelise majanduskasvu teemalisel paneeldiskussioonil 'What is Green in Clean Growth'. Arutelul vahetatakse mõtteid puhta majanduskasvu kontseptsiooni üle ning mil moel liiguvad Suurbritannia ja Balti riigid jätkusuutliku ja paindliku majanduse suunas.

- Koguneb KIKi roheideede konkursi Negavatt hindamiskomisjon, kes valib välja need ideed, kes pääsevad konkursi teise etappi. Hindamiskomisjoni kuuluvad KIKi kommunikatsioonijuht Kati Raudsaar, partnerlussuhete koordinaator Kaia Treier ning veemajanduse valdkonnajuht Tõnn Tuvikene. Samuti Keskkonnaministeeriumi nõunikud Liisa Puusepp, Ivo Krustok ja Hendrik Hundt ning peaspetsialist Krista Kupits. Lisaks otsustab hindamiskomisjon need meeskonnad, kes pääsevad rahvahääletusele, mis toimub Negavati kodulehel 5.-8. märtsil. Kõik TOP20 hulka pääsenud ideed avalikustatakse 9. märtsil. Negavati konkursile laekus sel aastal rekordarv 113 ideed. Lisainfo Negavati kodulehelt: www.negavatt.ee

Reede, 5. märts

- KIKi juhataja Andrus Treier osaleb kell 11.00 A. Le Coqi veepuhastus- ja biogaasijaama nurgakivi asetamisel (Tartu, Laulupeo pst 15). KIK toetab ettevõtte ressursitõhusat investeeringut 1,13 miljoni euroga Euroopa Regionaalarengu Fondist.

- KIKi roheideede konkursi Negavatt kodulehel toimub rahvahääletus. Avalikkus saab valida kaks ideed, kes pääsevad samuti kahekümne parima hulka. Kõik TOP20 hulka pääsenud ideed avalikustatakse 9. märtsil. Lisainfo Negavati kodulehelt: www.negavatt.ee



Allikas: Keskkonnaministeeriumi eelinfo



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.