Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jaanuari tehinguaktiivsus oli mullusega võrreldaval tasemel (2021-02-23 08:41:20)

Maa-ameti andmetel toimus 2021. aasta jaanuaris kinnisvaraturul ligi 3900 ostu-müügitehingut, mis on 2 protsenti vähem kui aasta tagasi jaanuaris ja 22 protsenti vähem kui eelnenud kuul.

Jaanuaris oli kinnisvaraturg tavapäraselt aktiivseim Harju maakonnas, kus toimus ligikaudu 43 protsenti kõikidest tehingutest. Järgnesid Tartu, Ida-Viru ja Pärnu maakond. Ülejäänud maakondade osatähtsus jäi alla 5 protsendi.



Mullusega võrdluses on käesoleva aasta esimene kuu alanud mõnevõrra tagasihoidlikumalt, kui ostu-müügitehinguid tehti 2 protsenti vähem kui aasta tagasi samal ajal. Kui kinnisvaraturu dünaamika on kord juba selline, et aasta alguses tehakse vähem tehinguid, siis mõjus turuaktiivsusele ka hoonestamata maade turusektori väiksem tehingute arv. Hoonestamata maadega tehti 2021. aasta jaanuaris 1120 tehingut (ligi 13 protsenti vähem kui aasta tagasi samal kuul), hoonestatud maadega 675 tehingut (kasv vastavalt 27 protsenti) ning eluruumina müüdud korteriomanditega 1833 tehingut (tehingute koguarv eelmise aasta jaanuariga võrreldes ei muutunud).

Pealinna korteritehingute arv oli jaanuaris 3 protsenti suurem kui aasta tagasi, kui jaanuaris tehti 766 tehingut. Seejuures moodustas kõikidest eluruumina müüdud Tallinna korterite tehingutest uute korterite müük 30 protsenti. Tartu korteritehingute koguarv tegi hüppelise kasvu kui aastases võrdluses tehingute arv kahekordistus. Tuleneb see peamiselt uute korterite müügi kasvust Tartu linnas. Vastupidiselt oli jaanuaris Pärnu linna korteritehingute koguarv 26 protsenti madalamal kui aasta tagasi samal ajal.

Jaanuaris maksis Tallinna korteri ruutmeeter keskmiselt 2251 eurot, mis oli eelmise aasta jaanuariga võrreldes 8 protsenti rohkem ja eelmisest kuust 1 protsent vähem. Tartu korterite keskmine ruutmeetrihind oli jaanuaris 1964 eurot, mis oli mullusest 23 protsenti ja eelmisest kuust 5 protsenti rohkem. Pärnu linna korterite keskmine ruutmeetrihind oli jaanuaris 1456 eurot, olles aastatagusest ajast 26 protsenti rohkem ning eelmisest kuus 3 protsenti vähem.

Jooksvalt on võimalik statistikaga tutvuda kinnisvara hinnastatistika päringukeskkonnas http://www.maaamet.ee/kinnisvara/htraru/

Detailsema kuu ülevaadetega saab tutvuda Maa-ameti kodulehel.



Allikas: Maa-ameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.