Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Venemaa kardab endiselt Eestist tulevaid taimi (2004-09-28 19:47:38)
Venemaa veterinaar- ja fütosanitaarkontrolli teenistus peatas alates 13. augustist kõikide fütosanitaarkontrollile kuuluvate kaupade sisseveo Eestist Venemaale. Põhjuseks olid taimekahjurid, mis ühest Eesti kaudu tulnud Lõuna-Ameerika ja Iisraeli päritolu lõikelillede saadetisest avastati. Venemaa sulges lillekoorma kümneks päevaks tollilattu ega tagastanud seda omanikule. Arestimise tulemusena lilled muidugi riknesid.

Venemaa pole tänaseni Eestist üle piiri tulevate taimtoodete jaoks luba ennistanud. Taimetoodangu Inspektsiooni peadirektori Roland Nymanni arvates on probleem siiski lahenemas. Venemaa veterinaar- ja toidukontrolli ülema asetäitjale on edastatud meiepoolne vastus juurdluse tulemustest.

Sealse otsuse venimine arvatakse peituvat hoopis selles, et Venemaal on vaja Euroopa Liiduga transiidi ja reekspordisüsteem läbi vaadata, sest neile tuli see ühinemine ja uued süsteemid ootamatult. Ka liidusisene piirikontroll on sootuks teine kui varem Eesti ja EL vahel.

Eesti-poolne ametlik juurdlus ei tuvastanud tuvastanud tookord rikkumisi. Ametlik vastus edastati Venemaa ametkonnale ning põllumajandusministeerium alustas läbirääkimisi piirangute tühistamiseks. Eesti teavitas toimuvast ka Euroopa Komisjoni.

Vaata ka varasemat artiklit: www.aiandus.ee/loe.php?id=217.

Allikas: põllu- ja maamajandusportaal PIKK.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.