Eesti Maaülikooli avatud ülikool annab märku, et oleme 11. märtsiks 2021 kavandanud prof Tõnu Püssa uue koolituse
LISAAINED TOIDUS
Toit koosneb väga paljudest erinevatest, enamikus kasulikest ja ohututest ainetest.
Lisaained on ained, mida lisatakse toidule tehnoloogilisel eesmärgil, näiteks toidu paremaks säilitamiseks (säilitusained), vajaliku konsistentsi saavutamiseks (stabilisaatorid, tardained, emulgaatorid, paksendajad), toidule atraktiivsema värvuse andmiseks (toiduvärvid) jmt.
Lisaainete koolitus pakub teadmisi toiduainete tehnoloogias kasutatavate lisaainete (E-ainete) seadusandlusest, nende ainete koostisest, omadustest ja funktsionaalsusest ning toime mehhanismist toidus, nende kasutamise vajadusest, meetoditest ja kasutamisega seonduvatest probleemidest.
Koolitus toimub 11. märtsil 2021kell 13.00-1.15 maaülikooli videosilla vahendusel BigBlueButton (BBB) keskkonnas.
BBB keskkonnas asuva seminariruumi aadress ning juhised seminariruumi sisenemiseks saadetakse koolitusele registreerunutele meilidele.
Rohkem infot koolituse kohta ja lingi registreerumiseks leiab aadressilt:https://ois.emu.ee/pls/ois/!tere.tulemast?leht=OK.AY.VP&id_ay_programm=12002&id_ay_toimumine=
16565&systeemi_seaded=3,1,12,1,
Sellel koolitusel osalemine on tasuline (65 eurot) ning vajalik on eelregistreerimine.
Eesti Maaülikooli avatud ülikooli koolituskalendri leiab aadressilt: http://avatudylikool.emu.ee/
----------------------------------
20. mail 2021 plaanime korrata prof Püssa koolitust TOIDU KEEMILISED OHUD
6- tunnisel (veebipõhise kontaktõppe vormis) toimuval koolitusel räägib doksikoloogia professor Tõnu Püssa põhiliste erinevates toitudes sisalduda võivate ohtlike ainete tekkimisest, liikumisest toitu, nende toksiliste toimete iseloomust, samuti oluliste ainete analüüsist ja kontrolli meetoditest ning annab soovitusi nende ainetega seotud riskide vähendamiseks toidu käitlemisel.
Rohkem infot selle koolituse kohta ja lingi registreerumiseks leiab aadressilt: https://ois.emu.ee/pls/ois/!tere.tulemast?leht=OK.AY.VP&id_ay_programm=11802&id_ay_toimumine
=16564&systeemi_seaded=3,1,12,1,
Kohtumiseni koolitusel!
Koolituse korraldaja:
Eesti Maaülikooli avatud ülikool
Fr. R. Kreutzwaldi 56/1 (III korrus)
51006 Tartu
tel 731 3275
e-post: avayl@emu.ee
http://avatudylikool.emu.ee/
avatud ülikooli facebook
Allikas: Eesti Maaülikooli avatud ülikooli teade