Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIAst saab metsamajandustoetust taotleda (2007-03-16 12:26:26)


Järgmise, s.o 12. nädala esmaspäevast kuni 13. aprillini saab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametist (PRIA) taotleda metsamajanduse toetust, mille eesmärgiks on aidata kaasa metsade säilitamisele ja arendamisele ning töökohtade püsimisele maapiirkondades.

Metsamajanduse toetust saavad taotleda nii eraisikud kui ka metsaühistud. Eraisikud saavad toetust taotleda kahjustatud metsa taastamiseks ja noorendiku hooldamiseks, metsaühistud lisaks eelpool nimetatud tegevustele veel ka metsahooldustehnika ja taimekaitsevahendite soetamiseks, ühistu tegevuse toetamiseks ja arendustegevuseks.

Kahjustatud metsa taastamiseks antakse toetust 11 700 krooni hektari kohta, noorendiku hooldamiseks kuni 2400 krooni hektari kohta. Metsahooldustehnika ja taimekaitsevahendite soetamiseks antakse toetust kuni 50% abikõlblike kulude maksumusest.

Metsaühistu tegevuse toetamise puhul antakse toetust kuni 75% abikõlblike kulude maksumusest, kuid mitte rohkem kui 100 000 krooni ühe metsaühistu kohta, arendustoetuse puhul kuni 50 % abikõlblike kulude maksumusest, kuid mitte rohkem kui 1 500 000 krooni ühe metsaühistu kohta.

Maaelu investeeringutoetuste büroo peaspetsialist Kristel Meesaku sõnul on tänavuses taotlusvoorus eelarvesse planeeritud kokku ligi 15 miljonit krooni. Möödunud aastal määras PRIA kahes taotlusvoorus 255 taotlejale kokku 10,6 miljonit krooni toetust.

Koos taotluse esitamisega tuleb taotlejal, kes soovib toetust kahjustatud metsa taastamiseks või noorendiku hooldamiseks, PRIA-le esitada ka maakondlikus keskkonnateenistuses kooskõlatatud projekt selle tegevuse teostamiseks. "Projekti kooskõlastamine keskkonnateenistuses võib aega võtta, nii et sellega tuleks juba varem arvestada" tuletas Meesak taotlejatele meelde.

Metsamajanduse toetuse näol on tegemist Riikliku Arengukava 2004-2006 meetmega. Kuna eelmise aasta taotlusvoorudes taotleti toetust vähem, kui eelarvesse planeeritud oli, saab seda toetust taotleda ka veel tänavu.

Toetustaotlused tuleb esitada PRIA piirkondlikesse büroodesse. Täiendavat infot metsamajanduse toetuse kohta saab PRIA keskusest Tartus, piirkondlikest büroodest ning koduleheküljelt Internetis www.pria.ee http://www.pria.ee/

 

Allikas: PRIA 16.03.2007 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.