Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eestil on Schleswig-Holsteinilt palju õppida (2007-03-15 17:26:04)

 

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo arutas Schleswig-Holsteini liidumaa peaministri hr. Peter Harry Carstenseniga Läänemere toidutee loomise kava.

Ester Tuiksoo tunnustas liidumaa saavutusi kohaliku toidu propageerimisel.

“Oleme arengukava Eesti Toit sihtide seadmisel võtnud suuresti eeskujuks Schleswig-Holsteini enam kui 15. aasta pikkused kogemused,” rõhutas Tuiksoo. Ester Tuiksoo ja hr. Peter Harry Carstensen tõdesid, et omamaise toidu laiem pakkumine aitab oluliselt kaasa maaturismi arengule, mis omakorda pakub uusi tegutsemisvõimalusi maaelanikele ning teiselt poolt tõstab turistide huvi maapiirkondade vastu.

Läänemere toidutee pakkus suurt huvi ja kohtumisest osavõtjad tegid palju ettepanekuid, kuidas seda propageerida: tuleks leida hea logo, märgistused, teavitada suurtes ajakirjades ja isegi ühistel messiüritustel, koolitada restoranide kokki, haarata kõik Läänemere äärsed riigid, kõik eesmärgiga pakkuda tulevikus konkurentsi Vahemere teada-tuntud köögile.

Ester Tuiksoo ja hr. Peter Harry Carstensen arutasid ka edasist koostööd bionergeetika vallas, mis on Saksamaa kui Euroopa Liidu eesistujamaa üks prioriteete.
“Tuleb tõdeda, et taastuvenergeetika, sh bioenergeetika arendamisel on Saksamaa meist tunduvalt ees,” nentis Tuiksoo. Tuiksoo märkis, et ka Eesti on astumas esimesi olulisi same bioenergeetika arendamisel. “Möödunud aasta lõpus kiitis valitsus heaks põllumajandusministeeriumi eestvedamisel valminud biomassi ja bioenergeetika kasutamise edendamise arengukava, mille koostamisel kasutati erinevate maade oskusteavet. Nüüd on aeg edasi liikuda, asudes selle elluviimisele. Siin on suur abi Schleswig-Holsteini liidumaa kolleegide kogemustest.”

Bioenergeetika-alane koostöö hõlmab ametnike koolitamist, seminare, ühisuuringuid, analüüse erinevate taastuvenergeetika liikide efektiivsuse kohta jne.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 15.03.07 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.