Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Arktiliste lindude lennuloendus Läänemerel jõuab lõpusirgele (2021-02-12 08:35:00)

Läänemeri oma arvukate meremadalikega on tähtis talvituskoht arktilistele veelindudele. Kuna siia koguneb talvel suur osa Arktikas pesitsevatest veelindudest, annab nende uurimine olulist infot meil talvitavate veelinnuasurkondade kohta.

"Taoline usaldusväärne informatsioon on vajalik keskkonnakaitseliste tegevuste elluviimiseks ning merekeskkonna seisundi hindamiseks," rääkis maaülikooli ornitoloog Leho Luigujõe lisades, et näiteks kahaneva arvukusega arktiliste liikide, nagu aulide, vaeraste ja kauride saatus oleneb suuresti Läänemere elukeskkonna kaitsest.

Selleks, et saada teada Läänemerel talvitavate veelindude arv ja levik, on vaja tegutseda koordineeritult. Loendus eeldab kõigi Läänemeremaade osalust ja koostööd ning sellest võtab osa seitse riiki - Taani, Soome, Saksamaa, Läti, Poola, Rootsi ja Eesti.

Eestis algas loendus eelmisel nädalal ning lõppeb lähipäevil, hõlmates meie jäävaba rannikumerd. "Kasutame transektloendust, mida viime läbi lennukilt, mille loenduskõrgus on 76 meetrit merepinnast," kirjeldas Luigujõe. Kokku on rannikualale planeeritud kümme lendu kogupikkusega 55 tundi.

Tegevust rahastab Keskkonnainvesteeringute keskuse keskkonnaprogramm.


Allikas: Eesti Maaülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.