Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu ülikoolid lõid ühise keskkonnajuhtimise magistriõppekava (2021-02-04 08:21:21)

Äsja avas Eesti Maaülikool ühes Tartu Ülikooliga uue rahvusvahelise ingliskeelse magistriõppekava "Keskkonnajuhtimine kliimamuutuste tingimustes". Ühisõppekava keskendub kliimamuutustest tingitud väljakutsete leevendamisele ning hõlmab valdkondi alates poliitikast ja seadusandlusest kuni infotehnoloogia ja teaduseni.

Jäätmeprobleemid, veepuudus ja kliimasoojenemisest tingitud keskkonnamuutused - see on karm reaalsus, millega peame üha sagedamini silmitsi seisma. Kliimamuutustega kohanemise tingimustes vajab maailm igapäevaselt rohkem spetsialiste, kes oskavad leida globaalprobleemidele lahendusi, mis on sobilikud erinevatele sotsiaalmajanduslikele rühmadele: valitsustele, ettevõtjatele ja üksikisikutele.

"Tahame õpetada aktiivseid noori, kes tunnevad, et neil on tänases muutusi täis maailmas ambitsiooni midagi korda saata. Ühes meiega õpivad nad inimkonna mentaliteeti kujundama ja muutma jätksuutlikuma maailmamajanduse suunas," selgitas õppekava juht professor Kalev Sepp. Tema sõnul võimaldab rahvusvaheline õppekava kohtuda mõttekaaslaste ja eriala tippspetsialistidega üle kogu maailma.

Õppekava pakub põnevaid väljakutseid ning on piisavalt paindlik ja mitmekülgne, et aidata igal üliõpilasel leida oma tugevused ja huvid. Näiteks saab juba esimesel aastal spetsialiseeruda mõnele kitsamale keskkonnavaldkonnale, nagu kliima, kaugseire või ringmajandus, et kujundada oma õpe just selle teema järgi, mis kõige enam sütitab. "Ühtlasi pakume arvukalt võimalusi rakendada teoreetilisi teadmisi praktikumides, välitöödel ja grupiprojektides, et saada ettekujutlus, kuidas käib töö keskkonnajuhtimise valdkonnas," lisas professor Sepp.

Keskkonnajuhtimise õppekava koosneb neljast põhimoodulist ning selle ainekursused jagunevad nelja semestri vahel. Kahe aasta peale on koondatud Eesti Maaülikooli ja Tartu Ülikooli parimad, põnevaimad ja asjakohaseimad ained, mis katavad laia ampluaa valdkondi ökosüsteemist ja keskkonnaõigusest kliima ning hüdrodünaamikani. Seejuures on iga teadmine võtmetähtsusega keskkonnajuhtimise valdkonnas läbi löömiseks. Viimaks ootab lõpetajaid ühisdiplom korraga kahest Eesti silmapaistvast ülikoolist.

Õppimine keskkonnajuhtimise õppekaval on tasuline, kuid õpitulemustes silmapaistvatele Eesti tudengitele on ette nähtud viis sihtstipendiumit, mis katavad õppeteenustasu. Üks sihtstipendium on lisaks ette nähtud mõne muu Euroopa Liidu kodakondsusega üliõpilasele.

Avalduste esitamine keskkonnajuhtimise õppekavale kestab 1. veebruarist 31. maini, Eesti tudengid saavad kandideerida ka juunis. Õppetöö algab 1. septembril 2021. Täiendava info õppekava, stipendiumite ja kandideerimise kohta leiab: https://www.emu.ee/en/admissions/environmental-governance-and-adaptation-to-climate-change/



Allikas: Eesti Maaülikooli ja Tartu Ülikooli pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.