Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vihm vaheldub lörtsi ja lumega (2007-03-15 07:55:09)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 14. märtsil Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Viimaste päevade soojakraadid on paljudest kohtadest lume viinud. Lähiajal ilm külmeneb, alates pühapäevast on mitmel pool oodata lörtsi, kohati ka lund. Neljapäeval ja reedel on ilm vahelduvalt pilves, kohati sajab hoovihma. Edela- ja läänetuule kiirus on neljapäeval 3-7, reedel aga 4-8, puhanguti kuni 12 m/s. Öine õhutemperatuur jääb neljapäeval -3...+2 ning reedel +1...+5 kraadi piiresse. Neljapäeva päeval tuleb 4...9 ja reedel 3...7 kraadi sooja. Nädalavahetusel mõjutab meie ilma Põhja-Skandinaavia ulatusliku madalrõhuala lõunaosa. Osatsüklon liigub Läänemere põhjaosast üle Soome lõunaosa itta. Laupäev on pilvine ja valdavalt vihmasajune, pühapäev aga pilves selgimistega ja lörtsihoogudega. Laupäeval puhub lõuna- ja kagutuul 3-8 m/s, pühapäeval aga lääne- ja loodetuul 4-8, öösel iiliti 12 m/s. Õhutemperatuur on öösel -2...+2 ja päeval 0...+5 kraadi. Ööl vastu esmaspäeva liigub Läänemere põhjaosast Soome kohale uus madalrõhukese, mis jääb seal väheliikuvaks ja täitub järgnevatel päevadel. Esmaspäeva öö on Eestis pilvine, lörtsi- ja lumesajuga ning rannikul iiliti 18 m/s puhuva lõunatuulega. Päev tuleb pilves selgimistega, sajab lörtsi. Tuul puhub edelast 4-8, iiliti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur jääb öösel -2...+2 ja päeval 0...+4 kraadi piiresse. Teisipäev on muutlikult pilves, lörtsihoogude ja 4-8, rannikul kuni 12 m/s puhuva lõuna- ja edelatuulega. Öine õhutemperatuur on -2...+2 ja päevane 0...+3 kraadi. Kolmapäev on vahelduvalt pilves ja suurema sajuta. Tuul pöördub kirdesse puhudes 4-8 m/s. Öösel tuleb 2...7 kraadi külma, päeval aga 0...4 kraadi sooja.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +1...+2 kraadi, mis on normist 2...3 kraadi soojem. Sademeid on oodata 20 mm, mis on kuni 3 korda üle normi.”

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.


Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.