Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loodusravi tõhusus algab sageli usust taime väesse (2007-03-15 07:53:44)

 
Taimedega ravimisel on oluline tunda ja teada nende tervistavaid omadusi ning kasutamise viise. Tihti algab paranemine sellega, kui inimesel on taimesse usku.

 

Taimravi korral ei ole soovitav kasutada ainult üht köögivilja või taimeosa, vaid tarvitada tuleks neid ikka segudena nagu ravimteesidki.


Näiteks värske kõrvits sobib koos mee ja kaneeliga kõhupuhituste ja gaaside leevendamiseks. See suur kollakasroheline vili on rahvameditsiinis tuntud kui hea soolebakterite hävitaja. Kõrvits sisaldab rohkelt fermente ja antioksüdante, mis reguleerivad seedetrakti tööd, mahendavad maomahla happesust ja kergendavad kõhutuultega seonduvaid vaevusi.

 

Suuõõneinfektsioonide ja halva hingeõhu ennetamiseks on soovitav loputada suud piparmündi- või kanarbikürditõmmisega. Hästi sobivad selliste probleemide lahendamiseks ka harilik naistenõges ja melissitõmmis.

 

Kõigile tuntud värsket kurki kasutati silmaaluste tursete vältimiseks. Kurgimahl pinguldab silmaalust õrna nahka ning mõjub sellele rahustavalt ja toniseerivalt. Sama toime on peenestatud ingveril ja aaloel.

 

Juuste ja peanaha eest hoolitsemisel ja juuste loputamisel oli vanasti abi ikka kasevihaveest. Värskele kasevihale kallati kuum vesi ja lasti sel vees seista seni, kuni vesi muutus meeldivalt roheliseks. Juukseid leotisega loputades väheneb juuste väljalangevus ning need näevad välja kaunid ja siidised.

 

Põletikukollete puhul oli abi harilikust mugulsibulast ja riivitud toorest kartulist. Sibularõngad asetati soojale pannile, kuumutati, kuni viilud muutusid klaasjaks. Seejärel keerati need marlisse ja asetati põletikulisele kohale nii kuumalt, kui nahk kannatas.

 

Keskealiste ja vanemate meeste põie- ja eesnäärmeprobleemide vältimiseks tuleks vähemalt kolmel korral nädalas süüa keedetud spinatit. Spinat on köögivili, milles leiduvad fermendid reguleerivad kusisoolade taset uriinis ning kergendavad uriini väljutamisel vaevusi.

 

Menstruatsioonist tulenevad vaevused on enamasti nooremate tütarlaste ja keskeas naiste mure. Siin aitavad aedmaasikad, mis hoiavad tasakaalus organismi rauavarusid. Vaevused teeb talutavamaks ka naistepunatee. Ükskõik millise loodusravimeetodi kasutamine ei tähenda siiski seda, et kõik arstirohud võib kapinurka visata.

 

Allikas: Virumaa Teataja 13.03.2007, Karin Hansson.

 

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.